VIDEO: Jako ozbiljan nered i optužbe u Saboru: Grmoja javno optužio Plenkovića da radi za srbijanske interese!

Nakon toga Grmoja nastavlja i optužuje Plenkovića da radi za interese Srbije. Zaradio je opomenu i određena je stanka....

screenshot

Nakon sukoba Krstičević-Vidović tijekom poslijepodneva i sukob Grmoja-Plenković. Saborski zastupnik Mosta ustvrdio je da je premijer fizički krenuo prema njemu nakon što mu je rekao da je anemičan…

Tijekom rasprave o Izvješću o održanim sastancima Europskog vijeća saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja optužio je ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić da radi u interesu Srbije jer nikako ne saziva Povjerenstvo koje treba pratiti provedbu mjerila iz poglavlja 23 i 24 u pristupnim pregovorima s EU.

Zapitao se ima li ministrica koristi od toga jer ima šanse za tajnicu Vijeća Europe. “Znači li to da ima podršku Srbije jer sustavno radi za srbijanske interese?”, upitao je Grmoja.

“Bilo bi dobro zbog vaše osobne higijene da ovakve stvari ne izgovarate. Nemojte to govoriti, djelujete jadno. Neću dopustiti spiralu koja će dovoditi do mržnje i incidenata”, odgovorio mu je premijer Andrej Plenković.

Nakon toga Grmoja nastavlja i optužuje Plenkovića da radi za interese Srbije. Zaradio je opomenu i određena je stanka.

Ni deset minuta stanke nije ohladilo saborske glave. Mostova Ines Strenja također kritizira stav Vlade prema pristupanju Srbije Europskoj uniji. “Znate koliko imamo nestalih, a vi otvarate poglavlja sa Srbijom”, rekla je premijeru pa zaradila opomenu.

Nakon toga određena je još jedna stanka, a Nikola Grmoja je reporteru N1 prepričao što se dogodilo nakon određivanja stanke.

“Kolega Borić dobacio je kolegici Strenja Linić što se ti javljaš što si ti napravila za Hrvatsku. Ja sam reagirao i rekao da je za razliku od njega i anemičnog kolegica bila na ratištu impresivan broj dana. Tada je premijer Plenković krenuo prema meni. Ne znam tko ga je od zastupnika zaustavio. Ja ne mogu tvrditi što bio on napravio, ali je krenuo prema meni, što ti pričaš i zaustavljali su ga. Bilo bi neozbiljno da tvrdim da bi me udario, ali je krenuo prema meni.” ispričao je Grmoja za N1. 

D.K.

Comments are closed.