(VIDEO) Jugokomunistička agresorska JNA zajedno sa srpskim četnicima do temelja je spalila i srušila Kijevo…

Važno je napomenuti da je srpski i jugokomunističk agresor JNA koji je rušio i palio Kijevo na svojim kapama imao crvenu zvijezdu petokraku , simbol jugokomunističkih zločinaca koji su Kijevo spalili i u drugom svjetskom ratu te na najbrutalniji način pobili skoro sve tamošnje stanovništvo, samo zato što su bili Hrvati...

DO TEMELJA SPALJENO I SRUŠENO HRVATSKO MJESTO KIJEVO OD STRANE ZLOČINAČKE JNA I SRPSKIH ČETNIKA

Na današnji dan 1991. srpski četnici i četnici iz Knina i agresorska JNA na čelu s Ratkom Mladićem spalili su i uništili hrvatsko selo Kijevo pored Knina..

Kijevo je mjesto gdje su svoj zločinački put počeo ratni zločinac oficir fašističke i agresorskeJNA Ratko Mladić, za što je u Hrvatskoj osuđen u odsutnosti na 20 godina zatvora. Bio je jedan od važnijih vojnih zapovjednika u JNA i školovan u jugokomunističkoj vojsci (JNA)kojoj je dugo na čelu bio njen doživotni zapovjednik i jedan od 10 najvećih zločinaca na svijetu maršal Josip Broz Tito, a koja je uništila i okupirala trećinu hrvatskog teritorija u Domovinskom ratu, te ubila stotine civila, žena, djece i staraca u gradovima sustavnim bombardiranjem.

Na današnji dan 27. kolovoza 1991. Srbi iz okolice Knina uz pomoć jugokomunističke i fašističke JNA su ušli u hrvatsko mjesto Kijevo pored Knina. Mjesto su potpuno spalili i uništili, a za okupaciju mjesta upotrijebili su i avijaciju JNA te međunarodnim konvencijama zabranjene kazetne bombe. Zanimljivo je da je Hrvatska vojska bila jedno vrijeme pod istragom i optužbom za prekomjerno granatiranje obližnjeg Knina u blistavoj VRA Oluja (koji je ostao gotovo netaknut), dok je obližnje Kijevo bilo sravnjeno sa zemljom svim vrstama srpskih granata i avio bombi zločinačke JNA.

Krajem kolovoza 1991. ratni zločinac Mile Martić daje ultimatum hrvatskim redarstvenicima da napuste Kijevo. Kako je ultimatum odbijen, mjesto je bilo napadnuto sa svih strana. Otpor je pružalo 160 muškaraca, civila i redarstvenika, naoružanih samo lakim naoružanjem. Na Kijevo je ispaljeno 1500 granata iz minobacača, haubica, tenkova, VBR-a i 16 kazetnih bombi.

Nakon otpora, hrvatski redarstvenici i muškarci Kijeva pošli su na težak i neizvjestan put preko planine Kozjak prema još uvijek slobodnom Drnišu sa ženama, djecom i starcima Kijeva. Srbi su uspjeli zarobiti 70 branitelja Kijeva koji su odvedeni u zatvor u Kninu gdje su prošli strašna mučenja.

Crkva u Kijevu, simbol hrvatske opstojnosti u kninskom kraju, je srušena do temelja kao i ambulanta, škola, mjesni dom i svi domovi Hrvata.

U vojnoj akciji VRA Oluja 1995. Kijevo i cijeli kninski kraj oslobođen je i vraćen matici Hrvatskoj, kamo stoljećima i pripada.

Važno je napomenuti da je srpski i jugokomunističk agresor JNA koji je rušio i palio Kijevo na svojim kapama imao crvenu zvijezdu petokraku , simbol jugokomunističkih zločinaca koji su Kijevo spalili i u drugom svjetskom ratu te na najbrutalniji način pobili skoro sve tamošnje stanovništvo, samo zato što su bili Hrvati.

T.H.


Vezane vijesti;

GORČINA IZBRISANIH-Marko Gojević: Nikad više neću u Knin. Rana je prevelika da bi se izliječila…U ratni put su mi htjeli upisati da sam član HDZ-a. Kada sam se tomu suprotstavio, sklonjen sam sa strane…

 

Comments are closed.