VIDEO: KAOS UOČI UTAKMICE! NAVIJAČI CHELSEAJA SKANDIRALI ABRAMOVIČU, A VRIJEĐALI JOHNSONA, POGLEDAJTE NEREDE

Neredi su počeli oko 18.30, policija ih je brzo izolirala i uhitila najagresivnije navijače...

Screenshot (Twitter, HooligansTV-Neredi u Lilleu

U uvertiri utakmice u Lilleu, navijači Chelsea “uredovali” su ulicama ovog grada na način po kojem su nekad bili poznati engleski navijači…

Sukobili su se s lokalnom žandarmerijom, bacali su boce i sporadično činili materijalnu štetu. Pritom su skandirali Romanu Abramoviču dajući mu podršku zbog svega što je ovaj učinio od 2003. kad je kupio londonski klub. Navijači su bacali boce na policiju, ovi su im uzvratili suzavcem. Najveći su se neredi dogodili ispred pivnice “Les 3 Brasseurs bar”. Nekoliko najagresivnijih izgrednika je uhapšeno, mnogi su bili vidno alkoholizirani.

Neki od navijača su medijima izjavili da je Abramovič proglašen krivim bez suđenja. Da stvar bude “čudnija”, pobrinuo se Rustam Dorošenko, navijač Chelseaja iz Poltave, iz centralne Ukrajine:

– Abramovič zaslužuje samo riječi hvale, dok je on bio u klubu, mi smo živjeli san. Rusija možda zaslužuje sankcije, no to ne smije imati nikakve veze s jednim britanskim klubom. Ne zanima me politika, bio sam nedavno na poljskoj granici i pomagao izbjeglicama, dosta je moje obitelji ostalo u paklu rata, ali ovo nije u redu…

– Neredi su počeli oko 18.30, policija ih je brzo izolirala i uhitila najagresivnije navijače, javio je glasnogovornik lokalne policije.

Neki od navijača su medijima izjavili da je Abramovič proglašen krivim bez suđenja.

D.J.