VIDEO Kome je u interesu otjerati i ovo malo naših medicinskih sestara iz Hrvatske?…Zašto im se smanjuju plaće?

Na žalost moram reći da su djelatnici dobili manje plaće, da im nije plaćen prekovremeni rad, da im nije plaćeno dežurstvo, kaže sindikalna povjerenica...Kako će i na koji način na sve ovo odreagirati Ministar Vili Beroš, ostaje za vidjeti...

Komu je u interesu otjerati i ovo malo naših medicinskih sestara iz Hrvatske?…Zašto im se smanjuju plaće?…

Hrvatskom hara koronavirus od kojeg se zarazio veliki broj medicinskih djelatnika , koji su, kako to sad svi vole reći i pisat, na prvoj crti bojišnice sa ovim opakim virusom. Među njima je velik broj medicinskih sestara kojih u Hrvatskoj i tako nedostaje, a mnoge su bile primorane napustiti Hrvatsku i otići u treće zemlje gdje su ih jedva dočekali. Ali u Hrvatskoj se pretumbavanjima medicinskih sestara kojih je nedostatan broj za sve zahtjevnije dane epidemije koronavirusa koji pred nama, a da to nitko sa niti polovičnom sigurnošću ne može reći do kada. Međutim ni nakon što su medicinski djelatnici upozoravali Vladu da su loše plaćene te da im se ne plaćaju ni dežurstva ni prekovremeni onako kako bi to zapravo trebalo biti, ni sad u ovoj teškoj situaciji za Hrvatsku ne vodi se prevelika briga o medicinskim sestrama koje strpljivo po cijenu zaraze rade svoj posao.

Hoće li se sindikati medicinara napokon sastati sa Vladom i dogovoriti se kako i na koji način subvencionirati medicinske sestre i medicinare koji će sa novim rasporedima jako malo biti sa svojim obiteljima ukoliko se ova pandemija nastavi duže vrijeme.

Medicinske su sestre u Hrvatskoj jako strpljive i brižno i odgovorno radeći svoj posao sa pacijentima , što im je i u opisu radnog mjesta, ali je sad nastupila inzvaredna situacija u kojoj se po svemu sudeći mnogi i ne snalaze baš onako kako bi trebalo. Dokaz je ovo da je u Hrvatskoj medicinski sustav ionako bio u loše organiziranim uvjetima, pa bi se napokon i to sve trebalo posložiti da bi svi na izvjestan način bili koliko toliko zadovoljni i da napokon medicinske sestre i ostali djelatnici budu pošteno plaćeni za svoj rad koji nije nimalo lak.

Kako će i na koji način na sve ovo odreagirati Ministar Vili Beroš, ostaje za vidjeti..

Na žalost moram reći da su djelatnici dobili manje plaće, da im nije plaćen prekovremeni rad, da im nije plaćeno dežurstvo, kaže sindikalna povjerenica…

Što je sve rekla pogledajte u videu

Poslušajte što kaže 

G.S.