Utorak, 16. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

(VIDEO) KRKAN ODVRNUO “CAJKU” PA KROZ TURANJ VOZIO 162 NA SAT i objavio na fejsu!

Vožnja karlovačkim naseljem Turanj snimljena nedavno, završila je na Facebooku jer se nadobudni vozač sam odlučio “pohvaliti”, a građani su ga odlučili prijaviti.

Brzinomjer na snimci videa pokazivao je od 137 do 162 kilometra na sat.

Video je objavljen ovih dana, no snimljen je možda malo prije, jer su još vidljivi snježni ostaci uz prometnicu.

Radi se o snimci koju su slušatelji poslali radio mrežnici, zgroženi obijesnom vožnjom i brzinom kojom vozač juri, a k tome još sve i snima mobitelom. Vidi se kako se kreće u vožnju, uključuje mobitel za snimanje, zvučna kulisa je naravno, “cajka”, a onda se nižu prizori brzina i “vrhunac” divljanja s prelascima na suprotnu stranu prometnice.

Turanjci prosvjeduju i progovaraju već pet godina protiv sličnih počinitelja, a prošle su godine trebali dobiti obilaznicu koja bi takve skrenula mimo naselja. Još čekaju.

Mještani su počeli prosvjedovati kad je na pješačkom prijelazu poginuo desetogodišnjak.

Roditelji su zabrinuti za svoju djecu. “Mora poslati poruku da je stigla u školu, bilo ujutro ili popodne”, rekla je Suzana Sabljarić za Dnevnik Nove TV.

Davor Boljkovac, načelnik Postaje prometne policije Karlovac, kaže da je brzina prekoračena za 87 do 112 kilometara na sat: “Zasad ne možemo govoriti jer postoji kriminalističko istraživanje, policija će po završetku podnijeti adekvatno pismeno protiv počinitelja.”

Kamere trenutačno nema u kućištu pa je mir jedino kad na cesti stoji policija.

“Ja opet razumijem kad su oni tu, svi upozoravaju jedan drugoga da je policija tu i naravno da oni onda nemaju što raditi, ali trebalo bi svako malo obilaziti”, rekla je Lemić i dodala da ona stalno obilazi tu prometnicu.

Nije sigurno pomoglo ni što ju je obilazio i bivši HDZ-ovac Stjepan Turković iz Županijske uprave za ceste, koji je sa sinom pokušavao odnijeti željeznu armaturu, naglasila je reporterka Dnevnika Nove TV Barbara Golja.

“Sad je već stvarno otišlo predaleko. U prvom mjesecu imali smo sastanak s Hrvatskim cestama”, kazala je Lemić te dodala kako je u siječnju rečeno da će u travnju sve biti gotovo.

Najnovije

Australija: napad nožem na asirsku crkvu teroristički čin

Foto.Pixabay   Australska policija u utorak je priopćila da je napad nožem na biskupa asirske crkve i neke sljedbenike u Sydneyu bio teroristički čin motiviran navodnim...

Biblijska poruka 16.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Isus – Ja sam kruh života

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,30-35 Reče im Isus: »Zaista, zaista, kažem vam: nije vam Mojsije dao kruh s neba, nego Otac moj daje vam kruh s...

SAD: Donji dom Kongresa glasat će odvojeno o pomoći Izraelu i Ukrajini

Foto:Pixabay   Američki Zastupnički dom idući će tjedan odvojeno glasati o pomoći Ukrajini i Izraelu, najavio je u ponedjeljak republikanac Mike Johnson, više od dva mjeseca...

Radić: Glas za MOST i ostale stranke proizašle iz krila DP-a bit će bačen glas, ali ne u smeće – to će biti glas...

Foto:Domovinski pokret   Kandidati Domovinskog pokreta IV. izborne jedinice, na čelu s Marijem Radićem na današnjoj konferenciji za medije pozvali su sve građane da u srijedu...

Ante Deur: Vjera, obitelj, domovina!

Ante Deur, hrvatski dragovoljac koji je prošao sva bojišta, od Vukovara, preko Kupresa do pobjedničke Oluje.   Ratne traume mu liječila mnogobrojna obitelj. Naime, supruga Duvanjka...