VIDEO Kujundžić: “Ostavka? Ne pada mi napamet”…”Radio sam cijeli život pošteno i časno”,imam se gdje vratiti raditi…Istražite one iz privatizacije, što su imali prije , a što imaju sada…

Moralnu i politčku odgovornost nemam. Što se tiče poliklinike Tim, vratimo se u '94. godinu kad neki rade privatizaciju i bogate se, moja supruga iznajmljuje prostor u privatnoj kući u Zaprešiću...

Na pitanje razmišlja li o ostavci Kujundžić je rekao:

“Ostavka mi ne pada napamet. Radio sam cijeli život pošteno i časno. Ako se igdje pokaže da je ijedna riječ ili broj pogrešan, ostavka nije problem, imam se gdje vratiti raditi, ali propao bih kao čovjek u zemlju od srama. Radio sam težak posao i ostavka mi ne pada na pamet. Ako sam počinio tehničke pogreške, to ću ispraviti, ali sadržajno ih nije bilo.”

Potom se potegnulo pitanje prijatelja koji je ministru Kujundžiću posudio novce te, budući da se radi o vlasniku ljekarne i članu Nadzornog odbora veledrogerije Pharmanet, prenosi N1.

“Iskreno, ne znam tko je u kojem nadzornom odboru. Miro Palac je moj prijatelj iz studentskih dana. Krug mojih prijatelja je uglavnom medicinski. Miro Palac otprije 20-30 godina ima dvije ljekarne, to je jedino što znam. Ne znam kako bih mu pogodovao kao ministar, to su privatne ljekarne. Po tome nitko ništa ne bi mogao raditi. Tu pravnog proturječja nema”, rekao je i dodao:

“Moralnu i politčku odgovornost nemam. Što se tiče poliklinike Tim, vratimo se u ’94. godinu kad neki rade privatizaciju i bogate se, moja supruga iznajmljuje prostor u privatnoj kući u Zaprešiću. Sami trošimo nekoliko tisuća maraka, otvara ordinaciju u Zaprešiću. ’95. dižemo kredit i kupujemo stan u Malešnici gdje ona radi ordinaciju, a ’96. opet kredit i otvaramo polikliniku o kojoj govorite. Zadnje tri godine poliklinika je zaključana, niti ja radim, niti tko radi. Radim jedino u bolnici Dubrava najteže operacije. Već sam jednom dobio karcinom zbog zračenja, a to sve radim za nula kuna.”

“Moje rodno selo je napušteno, a razlog su partizani…”

Vrativši se na problem porezne kartice, osvrnuo se na kuću u Ivanbegovini gdje je napadnuta novinarka Slobodne Dalmacije.

“Kuća u Ivanbegovini stoji već 20 godina, oko sto kvadrata stambene površuine. Od zemlje tamo, po jedan euro možete kupiti koliko god hoćete… Nažalost, simbolika brojnih hrvatskih sela vidi se i tu, napušteno je, a razlog su partizani koji su ’44. i ’45. ubili 46 muškaraca i sad Beljak I Bernardić pozivaju – niste ih dovoljno ubili. U promjeru od 500 metara 28 liječnika je iz toga sela što u Hrvatskoj, što u Europi, što u SAD-u. Nemojte generalizirati hrvatska sela da ljudi ne vrijede”, rekao je.VIDEO

Pozvao je još jednom novinare i nadležne organe da istraže i njega i suprugu detaljno, te da ovu aferu doživljava kao nešto pozitivno budući da se istina istjeruje na vidjelo. Također je pozvao novinare da nađu osobu koja želi kupiti njegovu kućžu u Markuševcu za 300.000 eura te da će ih za to nagraditi.

“Kuća u Markuševcu da vrijedi 300 tisuća eura? Molim vas, nađite mi nekog, ja ću nagraditi onoga tko nađe takvog sa 50 tisuća eura. Ne šalim se, nije mi do šale, ali kad se spominju brojevi, onda sam spreman i nagraditi. Ako netko dođe i plati tu kuću 300 tisuća, za takvu cijenu ću dati dobru nagradu”, rekao je ministar.

“Više ne želim sjediti u fotelji ministra zdravstva”

Osvrnuo se kratko i na izbore u HDZ-u:

“Danas se nisam čuo s premijerom, jučer smo uživo razgovarali u Vladi. Što se tiče HDZ-a, danas imaju sjednicu predsjedništva i vijeća gdje će biti donešena normotehnička odluka kad će biti izbori. Mislim da će pobijediti onaj tko će biti najbolji, tko dobije najviše glasova i takav HDZ će na poštenim demokratskim izborima izabrati najbolji, a oni će bez problema pobijediti na parlamentarnim izborima. Više puta sam rekao, osobno mislim po rezultatima Andrej Plenković ima sve epitete za dobiti još jedan mandat, ali to je moje osobno mišljenje. Ako netko drugi pobijedi poštenim putem, stat ću iza toga.”

Na koncu je otkrio da, i ako Plenković pobijedi i ponovno bude izabran za predsjednika stranke, a HDZ pobijedi na parlamentarnim izborima, Kujundžić više neće prihvatiti funkciju ministra zdravstva.

“Biti ministar zdravstva u bilo kojoj zemlji je vrlo težak posao, a u Hrvatskoj još malo teže jer imamo puno problema. Nosio sam se s time s cijelom Vladom i učinili smo sustav stabilnim, osigurali najuspješnije povlačenje iz EU fondova, obnovili brojne bolnice, osigurali sve nove lijekove u Hrvatskoj prije nego u brojnim bogatim zemljama, podigli fond za skupe lijekove, pokrenuli inicijativu za izgradnje nacionalne dječje bolnice, napravili smo nacionalni program protiv raka… S onim što sam učinio mogu reći da sam ponosan i zadovoljan. Nisam karijerni političar, nije da nemam kamo otići. Spreman sam otrpjeti ovih nekoliko mjeseci i odradit ću mandat do kraja, ali više ne želim sjediti u fotelji ministra zdravstva.”prenosi N1.VIDEO

T.H.