VIDEO Lino Červar nakon šoka protiv Argentine najavio odlazak: ‘Nisam spreman za ići dalje, žao mi je da ovako odlazim’

Dao sam se cijeli, vodio sam reprezentaciju s mnogo ponosa. Želim reći na kraju. Apsolutno da, odlazim nakon SP...

Iako se najavljivala pobjeda i izboreno četvrtfinale u dvije “lakše” utakmice drugog kruga, Hrvatska je protiv Argentine odigrala jako loše te se mora vaditi protiv Danaca. Lino Červar nikako nije mogao biti zadovoljan…

Izbornik Červar je u izjavi za RTL  nakon izgubljene utakmice od Argentinaca uoči ključne utakmice na SP-u- rekao da odlazi nakon susreta s Danskom! 

Video pogledajte –OVDJE

“Nikome nije drago izgubiti, mislim da danas nismo dobro igrali, jako sam iznenađen. Bio sam uvjeren da ćemo igrati dobro, i za mene je razočaranje. Preuzimam na sebe odgovornost, to je za mene nedopustivo. Bolje je da dođe netko tko će mene zamijeniti, ja nisam spreman za ići dalje. Dao sam se cijeli, vodio sam rerpezentaciju s mnogo ponosa. Želim reći na kraju. Apsolutno da, odlazim nakon SP.”

Hrvatska je u najbitnijem trenutku odigrala novu blijedu partiju te je poražena od Argentine s 23:19 pa se za četvrtfinale mora boriti protiv Danske, a utakmicu je rezignirano prokomentirao izbornik Lino Červar…

Nakon očajne i bezidejne igre i potpune nemoći protiv Argentine, hrvatski izbornik Lino Červar objavio je da nakon završetka Svjetskog prvenstva odlazi s kormila naše rukometne reprezentacije…

– Jako sam iznenađen, bio sam uvjeren da ćemo dobro odigrati, kao i zadnje tri utakmice. Ovo je razočaranje. Preuzimam na sebe odgovornost, bez obzira na sve. Ovo je nedopustivo i neka se polako počne spremati netko tko će me zamijeniti. Ja samo svoje dao, nisam spreman za dalje. S puno posvećenosti, strasti i angažmana, s puno ponosa i dostojanstva sam vodio reprezentaciju u 250 utakmica. Na kraju želim reći još nešto… Ali, možda ipak bolje poslije Danske – rekao je Červar pred kamerama RTL-a.

Znače li ove riječi znače da neće voditi Hrvatsku ni u skorašnjim kvalifikacijama za OI?

– Tako je, neću biti na klupi u kvalifikacijama. Kad njegova ekipa ovako odigra važnu, odlučujuću utakmicu, mislim da nije u redu da taj trener ubuduće vodi reprezentaciju. Momčad je 20 godina stvarana da ide na glavu, da se bori za svaku loptu, a ja sam nakon ove utakmice jako sam razočaran i ne bježim od toga. Žao mi je što odlazim na taj način. To je moja definitivna odluka. Dat ću potporu novom izborniku i reprezentaciji za koju sam živio, ali nije trebalo ovako završiti. Jako sam iznenađen i žalostan.

Osvrnuo se još s nekoliko riječi na težak poraz.

Argentinci su uložili truda, srca, želje i entuzijazma. Oni su gladni pobjeda, a mi smo pokazali da nismo gladni. Trener snosi odgovornost. Život ima uspona i padova, nikoga ne krivim za ovo. Preuzimam odgovornost, ali HRS mora pronaći drugu osobu za sve daljnje akcije.

Na pitanje ima li šanse da ipak razmisli još jednom o svojoj odluci, odgovorio je:

– Neću razmisliti. Uvijek sam držao visoke kriterije. Borili smo se za gornji dom 20 godina, to nikome nije uspjelo. Tu priču, tu telenovelu dalje treba voditi novi čovjek.

Hrvatskoj protiv Danske treba pobjeda za prolaz, ali prije toga mora dočekati i pobjedu Katara protiv Argentine.

– Naravno da želim da dobijemo Dansku. Zato nisam upro prstom n i u jednog igrača, ja za ovo preuzimam odgovornost i nije mi drago što odlazim na ovaj način.

“Nikome nije drago izgubiti, mislim da danas nismo dobro igrali, jako sam iznenađen. Bio sam uvjeren da ćemo igrati dobro, i za mene je ovo veliko razočarenje. Preuzimam na sebe odgovornost, to je za mene nedopustivo. Uvijek sam težio da budemo u gornjem domu među najboljima, što i jesmo ovih dvadesetak godina. Bolje je da dođe netko tko će mene zamijeniti, ja nisam spreman za ići dalje. Naravno da ću biti na raspolaganju za poneki savjet, ako to od mene budu tražili. Dao sam se cijeli, vodio sam reprezentaciju s mnogo ponosa. Želim reći na kraju. Apsolutno da, odlazim nakon SP-a.”- zaključio je Červar.

D.J.