VIDEO Ma pročitajte što je Daul poručio Hrvatima: On bi to onako preko koljena.-‘Što se dogodilo, dogodilo se, o tome nećemo govoriti!’ E ne ide to tako g. Daul!…

O Bože kakvog li licemjerja!...

Joseph Daul, uskoro bivši Predsjednik Europske pučke stranke (EPP), u srijedu na kongresu te europske stranke u Zagrebu izrazio je silno razumijevanje za Hrvate i za njihovu “mržnju” koju trebaju prevladati, kako on sam kaže…Ne znam o kakvoj on to mržnji govori!?…

Zanimljiv izbor riječi i kolotečine nekakvih misli, za nekoga tko ili nije upoznat s onim što se je događalo u Hrvatskoj za vrijeme Domovinskog rata ili se pravi da to ne zna, pa onda uspoređuje odnose Hrvatske i Srbije s odnosima Njemačke i Francuske na kraju Drugog svjetskog rata.

No, nakon Drugog svjetskog rata, nakon pobjedničkog slavlja i velikih parola o slobodi i miru, koju mnogi Europljani ipak nisu mogli osjetiti, jer je jedan totalitarni režim bez predaha zamjenio drugi, a oni koji su se našli s totalitarističke strane Željezne zavjese s punim pravom zapitali da li je to ta sloboda kojoj su se nadali još kada je Europa gorjela?!

Recept zaborava koji je već viđen

Možda gospodin Daul ima dobre namjere kada ekskluzivno poručuje Hrvatima da prestanu “mrziti”, odnosno da progutaju gorku pilulu amnezije i jednostavno nastave dalje.No pritom zaboravlja da hrvatski narod nikog nije mrzio niti napadao. Drugi su napali hrvate na njihovom teritotiju g. Daul. Znadete ki tko je to zradio. Srbi g. Daul

Ta “vidna zabrinutost” gospodina Daula za duhovno stanje hrvatske nacije je svakako pohvalna, iako ne vjerujem da je iskrena, jednako kao što nije bila iskrena niti zabrinutost tadašnje Europske zajednice za ono što se je 1991. godine događalo u Hrvatskoj. A događao se pokolj hrvatskog naroda!

Silno su izražavali oni svoju zabrinutost doduše, a od te silne zabrinutosti na kraju se dogodio Vukovar, Škabrnja, Voćin, Baćin i još mnogo znanih masovnih grobnica , ali i onih neznanih o kojima g. Daul ne želi govoriti. Vrlo je lako to sad reći članu EPP Vučiću, neka dade sve od sebe , pa i po cjenu života i pokaže gdje su pobijeni hrvatski branitelji, civili, žene, djeca. On to može g. Daul- Samo ga trebate pritisnuti da to otkrije.To bi g. Daul trebao govoriti, a ne “što je bilo bilo je”. Objasnite to obiteljima koje su izgubile po desetak svojih članova, selima u kojima su izginule cijele obitelji i to poklane g. Daul. Da poklane srpskim i četničkim kamama u 20-om stoljeću.

-VIDEO “Povijesna prevara”: Hrvatska Vlada i Sabor na potezu su da isprave krivo postavljenu tezu i definiciju Dana sjećanja iz koje su izbacili velikosrpsku agresiju…

Možda bi Europska gospoda morala malo razmisliti o tim svojim izrazima zabrinutosti koji se svode na jedan te isti recept, koji se lako može prepoznati u povijesnim knjigama:”Što se dogodilo, dogodilo se, ali o tome nećemo govoriti!”…Ma nemoj, g. Joseph Daul, jeste li možda otišli u Vukovar se pokloniti hrvatskim žrtvama na obljetnicu najvećeg srpskog pokolja hrvatskog naroda od srba koji su izvršili brutalnu agresiju na HRVATSKU. NISTE! Jeste li se barem sjetili na skupu EPP pozvati na minutu tišine sve prisutne, jer se nalazite u državi koja je prije samo 28. godina brutalno razarana od vaših partnera u Pučkoj stranci kojoj je predsjednik četnik Vučić.Niste”! Jesu li možda Njemci zaboravili što su sve uradili? Jesu li Poljaci zaboravili što im je nacistička Njemačka uradila? Nisu g.Daul!

Hrvati ne mrze g. Daul! Hrvati su miran narod koji je napadnut i na kojeg je izvršena srpska agresija. Znadete li g. Daul da su srbi klali, palili, silovali, zatvarali u srpske konc logore, rušili sve naše crkve, ubijali djecu, silovali žene i ,muškarce i djecu. Jeste li to zaboravili g. Daul. Vi bi to onako lako “što je bilo bilo je”. Ne ide to baš tako gospodine koji izgleda žuri u svojim izjavama ne razmišljajući o samo malom dijelu pobrojanih užasa iz velikosrpske agresije na Hrvatsku. 

Samo prije dva dana g. Daul u ubijenom Vukovaru i Škabrnji koje su srpski agresori srušili do temelja i uradili najbrutalnije zločine nad hrvatima je bilo dvije kolone sjećanja na žrtve koje su likvidirane, nestale i koje se njih oko 1800 i danas traži g . Daul.

Kad prespavate noć, možda će te malo drugačije razmišljati, ali vam preporučam da pogledate samo ovaj vrlo kratak dokumentarni film, ukoliko imate dobar želudac da ga pogledate cijeloga g. Daul. U redu je to ako ste mislili da se nakon svega ovog treba okrenuti budućnosti, razvoju, gospodarstvu, ali Hrvatska je još i te kako u depresiji od ratnih razaranja.Što ste uradili da se dođe do te razine.

Mnogi nisu mogli ovo pogledati do kraja.

Tako je ipak lakše glumiti moralnu vertikalu nad svim Europljanima, dok se u isto vrijeme svi zaklinju u civilizacijske dosege našeg kontinenta, koji su povremeno prekidani necivilizacijskim divljanjem, no o tome naravno nećemo previše govoriti, svakako nećemo pokušati pronaći uzroke toga, radije ćemo se samo marginalno baviti posljedicama i eventualno biti još malo zabrinuti i to je recept zaborava koji je već viđen.

Slomljeno dostojanstvo

Ovaj generalni recept za kolektivnu amneziju se može primijeniti tek kada se iz recepta izbaci naivnost i iskrena vjera u humanost i pravdu. Tada neizreciva i nepojmljiva patnja postaje čovjekov osobni problem i svi znamo kako se rješavaju osobni problemi, u tišini vlastite duše. Isto se je dogodilo i Hrvatskoj i danas je tu gdje je, samo što Hrvati nisu opterećeni mržnjom kako je to gospodin Daul krivo detektirao, već se ovdje radi o slomljenom dostojanstvu.

Slomljeno dostojanstvo s vremenom može jedino rezultirati prijezirom prema samome sebi. Hrvatsko se dostojanstvo razvlači skoro 30 godina između Hagga, NATO-a i Europske unije, no iako je već rastrgano kao stara krpa još se ne nadzire kraj, a sve zbog nekog više dobra, koje nikada nije došlo.

Svaka hrvatska vlast od devedesetih naovamo nije imala niti hrabrosti, ali niti nekog interesa očuvati dostojanstvo naroda koji predvodi, pa je tako sve rješavala šleperima odličja i povlaštenim mirovinama ne pitajući se previše kome zapravo daje te mirovine, a za koje i danas plaća taj isti narod.

No za narod koji je u međuvremenu izgubio vjeru u čovjeka i Boga to više i nije problem, pa ipak je on progutao i veće truleži od ovoga. Neki danas to hrvatsko gutanje nazivaju i “mržnjom”.

Europska civiliziranost

Tako da bi svakako dobar savjet gospodinu Daulu bio da prije nego krene preispitivati hrvatsku kolektivnu savjest, neka preispita svoju i onu njegovih prethodnika, mogao bi se neugodno iznenaditi.O Bože kakvog li licemjerja!

No s obzirom na to kako niti domaća kulturna i politička elita i polu elita od lijeve pa do desne strane nije se ozbiljno zapitala što je s njihovom savjesti kada se natežu s leševima iz prošlog stoljeća, a u korist svojih ideologija koje su i ih i proizvele. Nekako ne vjerujem niti da će se Europska politička elita baciti u potragu sa svojom savješću, iako su ipak civiliziraniji od nas, barem se sami tako nama predstavljaju.

A kada smo već kod te europske civiliziranosti, stari Grci su nas odavno naučili koji se čovjek može nazivati civiliziranim, a to je onaj koji je u stanju pokopati svoje mrtve, pa bi možda bilo dobro od tuda krenuti u potragu za hrvatskim duševnim mirom za koji su svi “oni jako zabrinuti”.O Bože kakvog li licemjerja!

Evo još jedan vrlo kratak g. Daul- pa poslije njega kažite “što je bilo bilo je”.

M.M.Viribus Unitis