(VIDEO) Madrid: Veliki prosvjedi zbog strogih epidemioloških mjera španjolske vlade

Veliki broj ljudi okupilo se u Madridu na prosvjedu zbog obveze nošenja zaštitnih maski i drugih mjera uvedenih radi sprječavanja širenja koronavirusa, piše avaz.ba

Prosvjednici su se okupili u nedjelju popodne u središtu grada noseći plakate na kojima su izražavali svoje nezadovoljstvo.

Prosvjedi su uslijedili dva dana nakon što je vlada usvojila mjere za sprečavanje širenja Covida-19, poput obveze nošenja maski na javnim mjestima.

Podsjetimo, španjolska Vlada jednoglasno je odlučila zatvoriti noćne klubove u čitavoj Španjolskoj, unatoč turističkoj sezoni, napomenuvši kako su takva mjesta glavni generator izbijanja virusa.

Zabranjeno je pušenje na ulicama, terasama i svim otvorenim prostorima gdje se ne može čitavo vrijeme jamčiti udaljenost od dva metra među osobama. Tu su mjeru već bile uvele pokrajine Galicija i Kanarski otoci.

Pušenje je u zatvorenim prostorima i inače zabranjeno u Španjolskoj.

Restorani i kafići bit će otvoreni do jedan sat u noći, no od ponoći više neće smjeti primati goste. Unutra će morati biti udaljenost od minimalno 1,5 metra među posjetiteljima za šankom, kao i između stolova.

Dopušteni su susreti od maksimalno 10 osoba te je nošenje maski obvezno.

Trenutno je u zemlji više od 800 žarišta. Od početka pandemije inficiralo se 337.334 stanovnika od čega je preminulo njih 28.605.

D.K.