VIDEO Milanović u maniri Rockya Balboe opleo po Plenkoviću i ostalima; Plenković je otišao u Brisel i razgoropadio se kao “herojski zec”, a Ćorić je Mađarski potrčko

“Sjednica se zajednički dogovara.”, ponovio je Milanović. “Nema prepucavanja. Ja ponudim suradnju, premijer se pravi lud. Zbriše u Bruxelles i od tamo riga vatru da sam ja 2016. to zakuhao.”...

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Iloka. Pozvao je na sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost u zakonskom sastavu i dodao da bi tu sjednicu trebalo sazvati odmah, a jučer je Plenkoviću poslao i službeni dopis na tu temu…

Protokolarni posjeti predsjednika RH postali su događaji dana od kad Milanović razotkriva niz zanimljivih stvari o dionicima političkog i medijskog života u RH.
Nakon govora na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Iloka, Milanović se obratio novinarima, komentiravši Plenkovićevu izjavu koji je rekao: “Što se tiče samoga predsjednika Republike, nakon što je relativizirao taj napad, to meni izgleda kao da se piroman nastoji prerušiti u vatrogasca. Ja tako čitam tu njegovu poruku i kad dođe vrijeme, onda ćemo temeljito raspraviti o tome što misli”.
“Prvo pozivam predsjednika Vlade, neka kaže kako sam ja to posijao mržnju i agresiju, jer je to jako ozbiljna stvar. On je puno vremena proveo na kroasanima u Bruxellesu i Parizu pa teže smišlja dosjetke. Piroman vatrogasac? To znači da me drži odgovornim za taj napad. Ili ovo iz 2016. To su vrlo teške optužbe. Nazvao sam i ponudio suradnju, a on me nazvao izdajnikom. Ta priča o prepucavanju je pogrešna. Mi se ne prepucavamo. Ja nudim neka rješenja, on se ponaša suprotno, kao herojski zec. Mogu ja počet sazivat generale, čelnike SOA-e, donositi zaključke koje nikoga ne obvezuju i doprinijeti još većem kaosu. Ja nudim sastanak. Da govorimo o bujanju terorizma i radikalizacije kako kaže premijer. On spominje sanitarni kordon. Saborski zastupnici nisu goveda, nisu izvori zaraze. Miroslav Škoro može biti ovakav i onakav, ali nije terorist. Ne možemo takav rječnik koristiti.”, kazao je Milanović.
Pogledajte video-koga je sve i na koji način oprao predsjednik RH -e ZoranMiianović…

Milanović se osvrnuo na izjavu Plenkovića u kojoj je aludirao kako predsjednik konzumira kokain.

“Premijer je, kazavši da sam 54-godišnji šmrkavac, aludirao da sam ja ovisnik o kokainu? To je inspiracija iz kloake interneta, iz septičke jame interneta. Nemam anemiju, ali ja imam problema s dišnim putevima, ali spominjati takvo što može samo jedan low-life. Ja za kokain nemam ni novaca.”, kazao je Milanović, kritizirajući Plenkovićevo upravljanje.

“To je tipična manira Saveza komunista, ajmo formirati pet komisija, tako su funkcionirale komisije koje je on pratio kao diplomat. Iscicajmo neku Europsku komisiju i to je ta politika koja nije dobra. Kada kaže da sam piroman, to znači da sam nahuškao ovog napadača. Vi znate da ja nisam relativizirao napad, nego je on pobjegao u Bruxelles i od tamo se razgoropadio kao herojski zec. Izbjegava sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost, a on je dao povoda s izjavom o radikalizaciji.”

“Sjednica se zajednički dogovara.”, ponovio je Milanović. “Nema prepucavanja. Ja ponudim suradnju, premijer se pravi lud. Zbriše u Bruxelles i od tamo riga vatru da sam ja 2016. to zakuhao.”

Milanović je potom odgovorio i na pitanje novinara glede prijave Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa da je helikopterom išao na sprovod supruge Josipa Manolića. On je rekao da kao predsjednik smije koristiti helikopter, da je štićena osoba te on o tome ne odlučuje, a da je Manolić kakav god da je puno više dao za stvaranje ove države od Plenkovića.

“Tko mu brani da leti helikopterom, već se on vozika. Nije ni Plenković bio u sukobu interesa kad je išao u Helsinki. On je išao tamo na maturalac. Ovaj posao ima troškove.”, kazao je Milanović dodavši kako ni putovi u Washington i New York Kolinde Grabar-Kitarović također nemaju što biti predmetom Povjerenstva za sukob interesa.

O Daliji Orešković

Daliju Orešković prozvao je zbog suradnje s Janafom.

“Neću polemizirati s predsjednicom Povjerenstva, jer je ona politički izabrana, nakon što se HDZ otarasio Janafove odvjetnice (Dalije Orešković op.a.), što je ona zatajila i koja je taj posao dobila pogodbom, a ne na natječaju, a sada moralizira. Povjerenstvo je kao moralna policija, međutim ne možete nas tražiti par stvari odjednom. Apsolutno mi nije normalno da netko tko je član Povjerenstva u toku postupka izađe na ulicu, zabije ruke u džepove i komentira postupak koji je pokrenut prijavom protiv mene, pa i supruge Vašeg urednika (N1), koja je izvršna direktorica GONG-a, nakon 20 godina. To je sukob interesa.”, kazao je Milanović osvrnuvši se na Orianu Ivković Novokmet izvršnu direktoricu GONG-a koja je supruga urednika N1 Domagoja Novokmeta.

O Ćoriću: “Htio je promociju još 2012., ali ja takve dotepence nisam primao pa se onda uvalio u HDZ”

Milanović se oštro osvrnuo na ministra gospodarstva Tomislava Ćorića.

“Taj mađarski potrčko će meni dijeliti lekcije? Pa on prvo sve javlja Mađarima, a tek onda nama. Ćorić je 2012. bio docent na Ekonomskom fakultetu i njegov CV se tada preko Davora Bernardića našao na mojem stolu. Htio je promociju, ali ja takve dotepence nisam primao. Pa se onda uvalio u HDZ. Zato sam ja za Plenkovića Milanović, a za Ćorića “gospodin predsjednik hrvatske republike”, kazao je Milanović i osvrnuo se na Ovršni zakon.

“Kad sam bio na vlasti, maknuo sam je s Balkana u koji povremeno opet proklizava i vraća.”, kazao je.

O BiH

“Kad govorim o BIH, govorim ne da bih je komadao nego da bi se neka prava konstatirala i vratila natrag”.

O Vukovaru i koloni sjećanja

“Baš me zanima u kojoj je koloni bio Plenković, u kojem je šatoru bio i kojoj koloni on ustvari pripada i na čemu je bujao njegov politički kredibilitet. Ako se netko borio za građansku, otvorenu, Hrvatsku i za pravo na uporabu nacionalnog pisma to sam bio ja. Ćirilićari su mi rekli da mi je otac sudjelovao u organizaciji ubojstva Brune Bušića i to na sred HTV-a, bez da je novinar trepnuo. To su ljudi kojima je Plenković išao stisnuti ruku.”Eto, to je to, završio je Milanović.

T.H.