VIDEO Miro Bulj u “Bujici”: Plenkovića na vlasti drži Pupovac, on je njegova glavna poluga!

ĐAKIĆEV POLITIČKI IGROKAZ...

Pogledajte narodu u oči i priznajte da ste izabrali koaliciju sa SDSS-om i Miloradom Pupovcem – poručio je u Bujici na Z1 televiziji Josipu Đakiću i zastupnicima HDZ-a hrvatski branitelj i zastupnik Mosta Miro Bulj

“Hrvatske branitelje frustrira kada im docira jedan Jandroković, koji nema nikakve veze s Domovinskim ratom,“ izjavio je Bulj komentirajući posljednje događaje s Hvidrom i Pupovcem, te dodao: “I više je nego sramotno da on kaže kako su branitelji za stabilnost, za HDZ i za Plenkovića…  Zar hoće reći da sam ja protiv stabilnosti?! Dapače, Hrvatska mora biti stabilna, al’ oni su ti koji su izabrali čovjeka koji provodi Vučićevu velikosrpsku politiku u Zagrebu i koji u krajnjoj liniji – destabilizira Republiku Hrvatsku. Plenković i Jandroković žele podijeliti branitelje, ali vjerujem da je većina nas, kao i ’91. – zajedno. Manipulacije koje se događaju zadnjih mjesec dana oko Milorada Pupovca su najobičniji igrokaz koji dolazi iz HDZ-a. Pupovac je njihova hrana za manipulaciju cijelim narodom, a ne samo braniteljima.“

Milorada Pupovca apsolutno ne krivim za zadnje događaje. On provodi velikosrpsku politiku po uzoru na Jovana Raškovića. No, on je na vlasti s HDZ-om – upuozorava Bulj i kaže da je dao jednostavno rješenje na parlamentarnom Odboru za veterane: – Oni branitelji koji su u saborskoj većini, neka izađu iz vladajuće koalicije, ukoliko su iskreni u svojim stavovima o Pupovcu i ako im on zaista smeta! Vjerovao sam da će biti dosljedni i da neće manipulirati i frustrirati hrvatske branitelje. Svi su oni u istome loncu, svi uredno petkom, zajedno s Pupovcem, dižu ruku… Imaju izbor, ali im je draže biti u koaliciji s Pupovcem. Neka priznaju da je Pupovac njihov koalicijski partner i da se slažu s njegovim izjavama! To je njihovo demokratsko pravo, ali neka pogledaju narodu u oči i kažu: Izabrali smo koaliciju sa SDSS-om i Miloradom Pupovcem!

ĐAKIĆEV POLITIČKI IGROKAZ

Bulj podržava ideju o novom prosvjedu u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina i smatra da se situacija u zadnjih godinu dana nije promijenila nabolje, nego se još i pogoršala. Predsjednika Hvidre Josipa Đakića podsjetio je: – Treba poslušati krik žrtava Vukovara, jer zločinci još uvijek šetaju po Vukovaru. Bio sam tamo i lani. Nisam slušao Jandrokovića, kao što je to napravio Joisp Đakić! On je i tada pozivao hrvatske branitelje da se ne ide u Vukovar. Ne postoji ni jedan razlog da hrvatski branitelji ne čuju ponovo krik žrtve i da se čuje istina o silovanim ženama, roditeljima koji su izgubili svoju djecu i svih stradalih…

Bulj je u Bujici upozorio da je Đakićeva priča o DORH-ovom procesuiranju Milorada Pupovca, najobičniji izgovor i igrokaz te da od toga neće biti – ništa: “Oni se samo pokrivaju s time da Državno odvjetništvo nešto radi…“

Pupovac je ključna poluga Plenkovićeve koalicije, smatra zastupnik Miro Bulj: – Pupovac je glavna poluga vlasti. On je jača poluga od Plenkovića! Plenković umišlja da je jači od Pupovca, jer njega u ovome trenutku Pupovac drži na vlasti.

Miro Bulj je u emisiji demantirao izjavu Josipa Đakića koji tvrdi da je SDSS bio član svih dosadašnjih HDZ-ovih vlada i da je to normalno: – Jedina Vlada u kojoj nije bilo Pupovca ni SDSS-a je bila Oreškovićeva Vlada, u kojoj je bio i Most. To je također jedna Đakićeva neistina kojom želi zamagliti pamćenje Hrvatskom narodu.

VUČIĆ I PLENKOVIĆ – DIO ISTE EUROPSKE PUČKE OBITELJI…

U nastavku je Bulj govorio o izbjegavanju termina velikorspska agresija od strane aktualne predsjednice i premijera, koji češće spominju termin ‘Miloševićeva agresija’: – HDZ i Vučićevi naprednjaci su u istoj Europskoj pučkoj stranci, u istoj političkoj obitelji. To nije slučajno. U travnju ove godine, kada se u Hrvatskom saboru donosio Zakon o nestalima, predlagao sam amandman da i riječi velikosrpska agresija uđu u naziv i sam sadržaj toga zakona, međutim, njihova većina je to odbila.

Koliko je službeni Zagreb popustljiv prema Srbiji i kakvu politiku vodi, Bulj je argumentirao slučajem Marije Pejčinović-Burić, koja je nagrađena mjestom Glavne tajnice Vijeća Europe upravo zbog kooperativnosti sa Srbijom: – Ne trebamo zaboraviti da je Marija Pejčinović-Burić bila savjetnica ‘Maloga Slobe’ Dačića u Srbiji i tada se trudila govoriti što manje hrvatski. Takvi ljudi uopće ne bi smjeli biti u Ministarstvu vanjskih poslova, a kamo li na njegovu čelu. Prisjetimo se samo kako su otvorili 23. poglavlje u pregovorima s EU. Srbija nam je nametala tzv. Mali Haag i svoju pravnu jurisdikciju nad Hrvatskom, tako da Beograd može progoniti hrvatske branitelje. Nakon pritisaka, na razini Vlade formirano je Povjerenstvo koje je to sve trebalo pratiti. Gospođa Burić je trebala podnijeti najmanje dva izvješća Vladi i predsjednici. a nije podnijela ni jedno! Povjerenstvo se nikada nije sastalo! Umjesto da je kažnjena, Marija Pejčinović-Burić nagrađena je mjestom u Vijeću Europe, na koje je izabrana jednoglasno, što znači da je dobila i srpski glas, glas Aleksandra Vučića!

Bulj je i Kolindi Grabar-Kitarović zamjerio što se u New Yorku našla s Ivicom Dačićem: – Oni vjerojatno imaju sastanke u kontinuitetu… Takvim susretima Kolinda daje legitimitet Dačiću, čiji su nam protuhrvatski, velikosrspki stavovi dobro poznati.

Još joj više zamjera što je Aleksandra Vučića primila u Zagrebu: – Predsjednica Republike u Zagreb je dovela četnika, desnu ruku Vojislava Šešelja, koji se zalagao za granice tzv. Velike Srbije i govorio da Glina nikada neće biti hrvatska.

BULJ: KOLINDA JE NAZDRAVLJALA S CARLOM DEL PONTE KADA JE UHIĆEN GOTOVINA, A U AMERIKU JU JE POSLAO STIPE MESIĆ!

Na pitanje što najviše zamjera Kolindi, Bulj je odgovorio: – U Kolindu Grabar-Kitarović nikada nisam imao veliku vjeru. Nazdravljala je s Carlom Del Ponte i Ivom Sanadreom kada je uhićen general Ante Gotovina! Već od tada sam vidio da je ona magla… U vrijeme kada je Kolinda nazdravljala uhićenju Gotovine, ja sam bio s onima koji su organizirali brojne akcije u znak potpore njemu i istini o pobjedničkoj ‘Oluji’.

Iako je za Kolindu rekao da je bila “desna ruka Ive Sanadera“, Bulj je napomenuo da u Ameriku na mjesto hrvatske veleposlanice svojedobno nije otišla u Sanaderovoj kvoti: – Činjenica je da je na poziciju veleposlanice u Americi Kolindu Grabar-Kitarović progurao Stipe Mesić!

Na pitanje zašto je Most podržao dr. Miroslava Škoru u utrci za Pantovčak, Miro Bulj je odgovorio: – Dr. Miroslav Škoro ima isti stav kao i Most o referendumu, o izbornom zakonu, o zaštiti nacionalnih interesa, hrvatkim vodama… Mostova potpora dr. Škori je dala dodatni uzlet u anketama i očekujemo ga u drugome krugu. HDZ i SDP ovaj puta neće dobiti predsjedničko mjesto! Ovo je po prvi puta da su te dvije stranke ugrožene… I Milanović i Kolinda, isto kao i Plenković, dolaze iz istog zrinjevačkog inkubatora i zato smatram da je Škoro u velikoj prednosti. On je najozbiljnije ušao u kampanju, sigurno ulazi u drugi krug, a vrlo je važno da su se mladi probudili i da Miroslava Škoru upravo oni najviše podupiru. On će biti predsjednik!

Ulazak Ante Đapića u predsjedničku utrku, Miro Bulj prokomentirao je s velikim podsmjehom: – Grobara pravaštva Antu Đapića HDZ aktivira u svakom trenutku kad to njima odgovara. Ništa drugo nisam niti očekivao. Isturen je samo zbog toga da napada Škoru! Tu mu je zadaću namijenio HDZ.

Bulj sumnja da Đapić uopće nije u stanju prikupiti 10.000 potpisa za kandidaturu: – Vjerojatno će mu u tome pomoći Kolindin šef stožera Anušić i HDZ. Oni će mu prikupiti dio potpisa!

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE;

Autor-Mateja Jozelić-Bujica

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Braniteljskog portala  već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**