VIDEO Na današnji dan 1991. poginuo heroj Domovinskog rata, dragovoljac HOS-a – Žarko Manjkas Crvenkapa!Tko je “JAMIO” 6 milijuna kuna za izgradnju Doma ratnika u Bogdanovcima?

Nadalje jedan od svjedoka tog vremena javno na Tv Z1 2017g, se pita gdje je nestalo prikupljenih 6 miljuna kuna za izgradnju "Doma ratnika u Bogdanovcima"...

Na današnji dan 10.11.1991. godine poginuo je Žarko Manjkas Crvenkapa, pripadnik ratne postrojbe HOS-a. “Pri izlasku iz Bogdanovaca upali su u minsko polje, a kako bi se probili, HOS-ovi borci su se svjesno žrtvovali stajući na čelo kolone i probijajući put kroz minsko polje kako bi spasili druge. Među poginulima koji su se svjesno žrtvovali stajući na čelo kolone koja se povlačila iz Bogdanovaca bio je i Žarko Manjkas Crvenkapa”…

Mural u Vukovarskoj ulici u spomen na heroja Žarka Manjkasa Crvenkapu

Predvodeći povlačenje, stao je na minu i iskrvario za nekoliko minuta. Zahvaljujući i njegovoj žrtvi spašeni su mnogi životi civila i branitelja koji su preživjeli užas i dokopali se slobodnog teritorija. Neka im je vječna slava i hvala!

Posthumni ostatci pripadnika HOS-a Žarka Manjkasa Crvenkape-foto-facebook-Jasno se vidi oznaka  ratne postrojbe HOS-s koju je poginuli i nakon mnogo godina eshumirani propadnik HOS-a Žarko Manjkas Crvekapa nosio na svom ramenu. Na spomen obilježju se također vidi da nema ove ratne oznake HOS-a sa kojom se pokojni žarko borio uz još 57 ratnika HOS-a u Vukovaru.
Spomen obilježje poginulom HOS-ovcu Žarku Manjkasu Crvenkapi , bez ratne oznake HOS-A

Posmrtni ostaci Žarka Manjkasa Crvenkape (1967.) identificirani su 2020. na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu s još tri branitelja koja su nestala 1991. godine na širem vukovarskom području, Stjepana Katića (1952.), Antuna Petričića (1968.) i Marka Kneževića (1969.).

Oni su se 29 godina vodili kao nestali u Domovinskom ratu.

Gdje je nestalo 6 milijuna kuna prikupljenih za “Dom ratnika u Bogdanovcima”?

HOS-ovci su se 2017 ogradili od izgradnje spomen obilježja Crvenkapi bez oznaka HOS-a, koje je poginuli Žarko Manjkas Crvenkapa bio pripadnikom. 

Nadalje jedan od svjedoka tog vremena javno na Tv Z1 2017g, se pita gdje je nestalo prikupljenih 6 miljuna kuna za izgradnju “Doma ratnika u Bogdanovcima”.

Neki se “čudom čude” (svi sve znaju!)i sliježu ramenima, dok su neki potpuno iskreni!

Poslušajte sve o ovoj temi u priloženom videu. Sami procijenite , tko je tu licemjer a tko je potpuno iskren.

Tko je “JAMIO” 6 milijuna kuna za izgradnju Doma ratnika u Bogdanovcima?

Kukuruzni put, proboj

M.M.Viribus unitis