VIDEO Na današnji dan 1994. godine eksplodiralo je vojno skladište u Dubokom Jarku u blizini Sesveta…Tada je u zrak odletjelo čak 400 tona oružja!!…

Te godine mnogo se pisalo i pretpostavljalo o eksploziji, ali informacije su bile šture te nisu izlazile u javnost zbog toga što je cjelokupni slučaj bio klasificiran kao vojna tajna...

Na današnji dan 1994. godine eksplodiralo je vojno skladište u Dubokom Jarku u blizini Sesveta…

To skladište, nekad prepuno teškog naoružanja, izbrisano je na današnji dan 1994. godine s lica zemlje.

Tada je u zrak odletjelo čak 400 tona oružja!! Proglašena je opća opasnost i naređena je evakuacija, a epilog ove tragedije bilo je šest poginulih vojnika, dvadesetak ozlijeđenih civila i projektili razbacani po Dugom Selu, Dubravi, Ravnicama i Svetom Ivanu Zelini. Detonaciju je čuo cijeli Zagreb i okolica.Te godine mnogo se pisalo i pretpostavljalo o eksploziji, ali informacije su bile šture te nisu izlazile u javnost zbog toga što je cjelokupni slučaj bio klasificiran kao vojna tajna.

Istragom je utvrđeno da je do eksplozije, koja je trajala čak četiri i pol sata, navodno došlo zbog neispravnog rukovanja otvorenim plamenom prilikom varenja ograde.
2012. godine Duboki Jarak odnio je još jedan život. Drago Matekalo je stradao kada je tražeći staro željezo aktivirao eksplozivnu napravu.

Autor teksta – Borna Marinić

Dogodilo se na današnji dan – Domovinski rat

Rijedak snimak događanja od 7.4.1994 u Sesvetama, eksplozija u skladištu oružja Duboki Jarak…