VIDEO: Na današnji dan 1995. godine prilikom povratka s borbene akcije “Krug – Dubrovnik” poginuli su pripadnici Specijalne jedinice policije “Alfa”Krunoslav Fuš i Branko Bošnjak…

Počivali u miru Božjem. Neka im je laka Hrvatska gruda i vječna im slava i HVALA!...

Na današnji dan 1995. godine prilikom povratka s borbene akcije “Krug – Dubrovnik” poginuli su pripadnici Specijalne jedinice policije “Alfa” PU zagrebačke – Krunoslav Fuš i Branko Bošnjak. Krunoslav Fuš rođen je 11. veljače 1973. u Zagrebu, a u MUP-u Republike Hrvatske bio je od srpnja 1991. godine. Kao osamnaestogodišnjak pristupio je 1. studenog 1991. godine SJP “Alfa”. Iza sebe ostavio je suprugu i dijete. U nesreći koja se dogodila desetak kilometara prije Zagreba stradao je i Branko Bošnjak koji je obnašao dužnost pomoćnika zapovjednika SJP “Alfa”. Rođen je 22. ožujka 1963. u Samoboru, a u “Alfama” je bio od osnutka postrojbe 23. srpnja 1991. godine. Bio je uzor svojim suborcima koje je obučavao borilačkim vještinama. U knjizi “Alfe žive vječno”, njegovu pogibiju Goran Maretić izdvojio je kao psihički i emotivno najteži događaj tijekom čitavog rata: “Ta osoba mi je bila i dan-danas mi je moralna vertikala. Ne samo meni, velikom broju ljudi.

Poginuo je na autocesti nakon povratka s terena iz Dubrovnika. Dani i boravak na terenu su teški i naporni, nakon primopredaje smjene put do Zagreba preko Paga bio je dalek, nije nikakvo čudo da se nešto takvo dogodilo. Taj gubitak mi je najteži od svega, ali mi je i prijateljstvo s tim čovjekom najljepša stvar koju sam doživio tijekom rata. Poseban po svojoj karizmi, nevjerojatno duhovit, uvijek spreman pomoći, u svakom je trenutku bio sposoban donijeti ispravnu odluku, bio je čovjek u kojeg smo se uvijek mogli pouzdati. Dobar, inteligentan, fizički sposoban, čovjek koji je volio ljude. Doista, poseban čovjek, čovjek kojeg ljudi slijede.”
U spomen na Branka Bošnjaka u njegovom rodnom gradiću, karate klub “Mladost” u kojem je bio dugogodišnji član, organizira svake godine međunarodni kyokushin karate turnir “Memorijal Branka Bošnjaka”.

Počivali u miru Božjem. Neka im je laka Hrvatska gruda i vječna im slava i HVALA!

Izvor – Stjepan Milković: “Alfe žive vječno!”

M.M.

Comments are closed.