VIDEO: NAKON 3. GODINE DORH pokrenuo kazneni postupak protiv novinara Marka Juriča!

Ovaj postupak DORH-a otvara niz pitanja i zapravo u konačnici otvara Pandorinu kutiju  političkih pritisaka na slobodno novinarstvo koje se već događalo i događa se u Hrvatskoj...

Protiv novinara Marka Juriča, voditelja Podcasta Velebit, Državno odvjetništvo RH pokrenulo je kazneni postupak zbog pozivanja na nasilje i mržnju. Razlog je objava na Z1 televiziji u kojoj je Marko Jurič upozorio Zagrepčane na opasnost od širenja četničke ideologije u centru Zagreba na Cvjetnom trgu.

Povod je bilo poznato pjevanje pjesme prvog čovjeka Srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj mitropolita Porfirija, koji je u toj pjesmi veličao četničku ideologiju i poznatog četničkog zločinca popa Močila Đujića.

foto-Podcast Velebit

Ovaj postupak DORH-a otvara niz pitanja i zapravo u konačnici otvara Pandorinu kutiju  političkih pritisaka na slobodno novinarstvo koje se već događalo i događa se u Hrvatskoj.

Odgovore na pitanja: Je li otvaranje kaznenog postupka sada, a ne u prethodne tri godine tokom kojih je Jurič bio bez posla i tokom kojih mu je bilo onemogućeno javno novinarsko djelovanje, zapravo izravna posljedica pokretanja Podcasta Velebit, sve utjecajnije nacionalne i suverenističke medijske platforme?

Je li ovo očiti politički proces s ciljem da se uguši slobodna i neovisna hrvatska novinarska platforma kao što je Podcast Velebit?  I na mnoga druga pogledajte u Podcastu Velebit…

D.K.

Comments are closed.