(VIDEO) Nazivao ih Bečkim slugama i konjušarima: Dok će Vukovar i Škabrnja tugovati, Ljubljana će uz četničkog vojvodu – „slaviti“

Nu, ako ne može Thompson, može četnički vojvoda Bora Đorđević i njegova Riblja čorba. Taj i takav deklarirani četnik za vas, Slovence, je 1991. izjavio da ste „bečke sluge i konjušari“!...

četnički vojvoda bora đorđević_četnička zastava

Slovenci, ovo je sramota!

-Tijekom 1991. doživjeli ste, među ostalim, agresiju i od Srbije, baš kao i Hrvatska i Bosna i Hercegovina, pucali su po vama, ubijali vas, rušili i pljačkali, a vi ste gotovo preko noći sve zaboravili. Vama je danas, kako se čini, najveći „neprijatelj“ susjedna Hrvatska, iako vam je naša država najviše pomagala kad ste bili napadnuti, ali i prigodom ulaska u Europsku uniju. O.k., zaboravili ste i oprostili (što je kršćanski) svojim bivšim neprijateljima, ali zbog čega se nikako ne možete dogovoriti s Hrvatima, koji vam neprestano pružaju ruku?

-Sad ste, dragi Slovenci, krenuli i korak dalje. Ne možete podnijeti pojedine hrvatske pjevače, kao što je Marko Perković Thompson. Zabranom njegova nastupa u vašoj zemlji niste ponizili samo ovog odličnog i iznimno omiljenog hrvatskog pjevača, skladatelja, tekstopisca i humaniste, već i sve hrvatske branitelje. Naime, Thompson je, kao hrvatski dragovoljac, bio jedan od nas, i to 1991., kad je trebalo! Tada je napisao i pjevao svoje najveće hitove, ili najbolje rečeno podario nam je najljepše domoljubne pjesme. Zbog toga ga sada neki ne mogu smisliti, pa mu poput vas zabranjuju i koncerte.

-Što se plašite hrvatskih zastava i domoljubnih stihova?

-Nu, ako ne može Thompson, može četnički vojvoda Bora Đorđević i njegova Riblja čorba. Taj i takav deklarirani četnik za vas, Slovence, je 1991. izjavio da ste „bečke sluge i konjušari“! On ne skriva da je srbijanski nacionalista i da mrzi Hrvate. Sve do zadnjih godina mrzio je i vas, Slovence, ali otkako je kod vas, za razliku od Thompsona, naišao na iznimno gostoprimstvo, vi volite njega, a on voli vas! Slovenija je ovom članu Srpskog četničkog pokreta, odnosno njegovoj grupi Riblja čorba, još 2009. tiskala i poštansku marku, toliko je omiljen diljem „lijepe vaše“, iako ga i danas možemo poistovjetiti s njegovim stihovima „ostani đubre, do kraja“! Tog i takvog „pomozbog“ junaka, kojem je najveći idol Dragomir Draža Mihailović, vi ćete ugostiti 18. studenoga 2017. u Ljubljani, na „najvećem koncertu“ Riblje čorbe, kako organizatori najavljuju ovaj koncert!

Vrhovne vojvode Ujedinjenog ravnogorskog pokreta su Bori Đorđeviću, frontmenu rok benda Riblja čorba, dodijelile titulu počasnog četničkog vojvode!Kako kažu, Boru Đorđevića su izabrali zato što je “pravi Srbin” i nacionalista i kao poklonik četničke ideologije zaslužuje da ponese zvanje vojvode”.

-Dakle, ne smeta vam što je četnik, a očito vam ne smeta i datum koji ste mu dali da promiče svoje četničke ideje. Istina, nitko nema pravo da se miješa u poslove druge države, pa ni u koncerte, ali…ovo je previše. Ceca može, Bora može, mogu i drugi četnički svirači i pjevači, ali ne može – Thompson. To boli.

-U Hrvatskoj će toga dana, 18. studenoga, baš kao i svake godine, majke plakati, a mnogi još tražiti svoje nestale. U Vukovaru i Škabrnji. A u Ljubljeni će toga dana „ponosni četnik“, kako je Bora izjavio sam za sebe, promicati četništvo, odnosno podsjećati većinu, koja će doći na njegov dernek, na „srpske bitke“ 1991.!

-Ne, dragi Slovenci, niste vi ovaj datum izabrali slučajno, kao ni gosta.

-Stječe se dojam da baš vi želite da se na Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje, „četnička muzika“ čuje i do Zagreba! (Nismo daleko!). Možda će je čuti i tisuće imena nevinih Hrvata, koji su poginuli od četničkih metaka i granata!

-Stoga, ako imate malo pijeteta prema nevinim žrtvama, prema svemu onom što se događalo u Hrvatskoj, ali i kod vas u Sloveniji, ne dozvolite da se baš toga dana vašim glavnim gradom ore pjesme muzičara, deklariranog četnika, koji je bio u službi najmračnije politike Srbije u njenoj povijesti!

VIDEO-Budala se ponosi onim čega se pametan stidi.

Bora Đorđević je taj koji je sudjelovao na frontu, kako i sam kaže, tako što je pjesmom podizao moral, hordama zla na prostorima bivše Jugostavije, Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu

Mladen Pavković,
predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

Comments are closed.