Srijeda, 24. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

(VIDEO) NEPODNOŠLJIVA LAKOĆA IZVRTANJA STVARNOSTI: KAKO I ZAŠTO SU RAČANOVI KOMUNISTI I BUDIŠINI LIBERALI PROMIJENILI DATUM DANA DRŽAVNOSTI PA ONDA SVE TO “ZABORAVILI”

Foto-screenshot

Slušam prije 3 dana na Hrvatskom radiju (u jutarnjem programu “U mreži Prvog”) onog neslanog komunističkog aparatčika i demagoga iz Siska, Davorka Vidovića, koji u jednom trenutku govoreći o obilježavanju ovogodišnjeg Dana državnosti (30. svibnja) kaže: “ovaj novi Dan državnosti…”

Ne, neslani Davorko Vidoviću, nije to nikakav “novi”, nego stari Dan državnosti i ti to jako dobro znaš, ali služiti se neistinama i izvrtati stvarnost, vaša je stara praksa i na tomu – na lažima i izvrtanju stvarnosti – temelji se cijela vaša komunistička ideologija, pa mene ne čudi da si u stanju tako javno i drsko iznositi očite neistine. Začudilo bi me da ti i tvoji “drugovi” nešto normalno i pametno napravite u ovoj zemlji.

No, vratimo se u ne tako daleku prošlost, jer nas vi neslani Vidoviću, nagonite na to svojom inverzijom povijesti koja se protivi zdravom razumu.

Dakle, Davorko Vidoviću, ako si zaboravio, podsjetit ću te. Ovako je to bilo:

Kad ste se vi  (Račan, Budiša i vaša šesteročlana koalicija) poslije smrti tvorca današnje Republike Hrvatske i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana dočepali vlasti, uz potporu Mesića (koji je na nesreću svih nas tada bio predsjednik), započeli ste proces “detuđmanizacije”. Iz povijesti je trebalo izbrisati prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana i njegovu ulogu u svemu, a nakon toga biste (po svom starom staljinističkom obrascu) “skrojili” novu povijest u kojoj bi zasluge u stvaranju današnje Hrvatske imali isključivo vi “antifašisti” i vaš vrhovni demagog Ivica Račan.

U svome nestrpljenju i žurbi da se što prije potisne istina, odlučili ste promijeniti i datum obilježavanja Dana državnosti 30. svibnja. I za tu operaciju, vrhovni demagog i stari komunistički aparatčik, Ivica Račan, mudro i smišljeno je odabrao HSLS i onog nesretnog smotanog Dražena Budišu koji se spremno stavio u slugansku poziciju i postao smokvin list za politiku vaše “reformirane” Komunističke partije.

Sjećam se kao da je danas bilo, kako je nesretni Ivo Škrabalo (zastupnik HSLS-a zadužen za neposrednog izvođača radova u ovom slučaju) satima uvjeravao zastupnike u “opravdanost” te promjene pokušavajući dokazati da konstituiranje Sabora nije tako bitno koliko formalna odluka istog tijela o razdruživanju od SFRJ.

Tako je ispalo da je vama komunistima bilo jako stalo do toga da se kao Dan državnosti obilježava datum kad je pokrenut postupak razdruživanja od vama “mrske” Jugoslavije koju ste u to vrijeme još uvijek slavili Kozaračkim kolom i pjesmom “Jugoslavijo” u zagrebačkim hotelima predvođeni perjanicama iz redova ljepšeg spola, Gordanom Grbić i Milankom Opačić. I, usput rečeno, upravo tog 25. lipnja 1991. (koji ste odredili za novi Dan državnosti), vi ste komunisti napustili sabornicu, jer nije usvojen vaš amandman na dokument kojim se tražilo da se usporedo s proglašenjem samostalnosti pokrene i proces dogovora s bivšim republikama o novom savezu u neku novu državnu zajednicu!?

To je bila vaša koncepcija “samostalnosti”!? Vi ste bili “državotvorci” koji ste se “odvajali” od “Juge” s pjesmom Lepe Brene u kojoj se ta tvorevina glorificira i Kozaračkim kolom i “razdruživali” tako što ste planirali odmah pokrenuti udruživanje u neku novu Jugoslaviju!?

Nama koji vas jako dobro znamo – i bolje nego što mislite – od početka je bilo jasno što ste željeli time postići. Prije svega, zanosili ste se idejom da možete iz te priče izbaciti prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana, budući da su on i HDZ uvjerljivo pobijedili na prvim višestranačkim izborima tog svibnja 1990. godine. Drugo, niste htjeli priznati kako je de facto hrvatska država nastala 1990. godine, pa ste to pomaknuli u 1991. I treće, vama je draže i prihvatljivije bilo da se hrvatski Dan državnosti obilježava poslije dana “antifašističkog ustanka” (22. lipnja) a nikako prije toga – jer po logici stvari u javnosti i redoslijed obilježavanja važnih povijesnih događaja ima stanoviti psihološki učinak, čega ste vi koji ste stasali na agitpropovskoj propagandnoj matrici bili također svjesni.

Niste uspjeli izbrisati dr. Tuđmana iz povijesti suvremene Hrvatske, ali svoju koncepciju “detuđmanizacije” uporno i tvrdoglavo nastavljate. I dalje širite laži i živite u zabludi kako se ovom narodu može isprati mozak onako kako ste radili dok ste imali Agitprop – Aleksandra Rankovića, Milovana Đilasa, Vladimira Dedijera, Milana Bulajića i naravno, Ivicu Račana.

I na kraju, Davorko Vidoviću, jedno pitanje (budući da si bio hrvatski branitelj):

TKO TI JE BIO VRHOVNI ZAPOVJEDNIK – Ivica Račan ili dr. Franjo Tuđman u 120. brigadi HV, gdje si obnašao dužnost pomoćnika zapovjednika?

Sjećaš li se toga možda, ako si već “zaboravio” koji je pravi datum Dana državnosti zemlje za koju si se borio?

I na kraju, podsjećanje na vaš “Dan državnosti” kad ste poslije razoružavanja Hrvatske što bio glavni “doprinos” vas komunista i Ivice Račana u borbi za samostalnost države, napustili Sabor, revoltirani time što neće biti “nove Juge”. Snimke ne lažu, Vidoviću! Niti je ovaj narod popio vlastitu pamet. Ne bi bilo loše da to konačno shvatite i ostavite se prekrajanja prošlosti.

Račan i SKH-SDP napuštaju Sabor, 25. lipnja 1991. https://www.youtube.com/watch?v=6edOi0N_-H0

 

Autor / Zlatko Pinter

Najnovije

Sve se (opet) vrti oko Srba

Foto:Katolički tjednik   I tri desetljeća nakon što je "Oluja" velikosrpski san pretvorila u noćnu moru, Srbi – umalo ne rekoh hrvatski! – i dalje igraju...

Selak Raspudić o raskolu u Mostu: Zbog Miletića sam odbila biti na listi

Foto:Dnevnik.hr   Sredinom travnja, podsjetimo, zaiskrilo je između Marije Selak Raspudić i Miletića oko pitanja pobačaja. Nakon što je ona izjavila da je pobačaj temeljno pravo...

Penava poslao poruku Plenkoviću: Tko god krene tim putem, kreće putem koji nije dobar

Foto:Domovinski pokret   Počeli su službeni pregovori o sastavljanju parlamentarne većine. Iz Domovinskog pokreta poručuju da su spremni na sve opcije, ali ne pod svaku cijenu....

Biblijska poruka 24.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Isusova riječ kao sudište svijetu

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 12,44-50 Povika Isus: »Tko u mene vjeruje, ne vjeruje u mene, nego u onoga koji me posla; i tko vidi mene, vidi...

Na listi Mosta nema Raspudića!

Foto:Facebook   Piše: Vlado Kolak Na tiskovnoj konferenciji prilikom predaje lista za EU parlament predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je da će on biti nositelj liste, a...