(VIDEO) Njemačka “antifa” brutalno pretukla čovjeka u Budimpešti, pripremaju i politička ubojstva

Četvorica krajnje ljevičarskih ekstremista iz “Antife”, od kojih su trojica bili iz Njemačke, uhićena su u Budimpešti tijekom proteklog vikenda nakon brutalnog premlaćivanja čovjeka na ulici koje je snimljeno kamerom.

Napad se dogodio u Budimpešti u subotu, a grupa od oko osam krajnje lijevih ekstremista napala je čovjeka nakon što je izašao iz autobusa dok je, kako se navodi, išao – na posao! Dakle, jednostavno je gledao svoja posla. Nije ničim provocirao sukob. Izlazio je – iz autobusa!

Snimka napada prikazuje maskirane napadače, naoružana među ostalim u većini država zabranjenim teleskopkim palicama, kako brutalno tuku čovjeka, koji je kasnije identificira kao Zoltán T., dok je bio na tlu i više puta ga udaraju u glavu. Žrtvi je bilo potrebno dvadeset pet šavova, piše mađarski list Magyar Nemzet.

Mađarska policija je kasnije uspjela pronaći i uhititi četvoricu terorista Antife, i navela je da su najmanje trojica bili stranci. Neslužbeno, radi se o Nijemcima. Zoltán T. progovorio je za mađarske medije o napadu rekavši da su ga “Antife” pratile nakon izlaska iz autobusa i napali ispred lokalne pošte, ali je tvrdio da se ne sjeća puno toga što se dogodilo nakon udarca u vrat.

Zoltan nije bio jedina žrtva Antifa mafije tijekom vikenda, jer Magyar Hemzet tvrdi da je mladi njemački par također napadnut nakon što su ga pratili, a muškarac je pretrpio teške ozljede glave.

Miklós Szánthó, glavni direktor Centra za temeljna prava, mađarskog think-tanka, komentirao je napade rekavši da se ne smiju tolerirati i pozvao da se sva težina zakona svali na napadače.

Antifa, poznata po rušilačkim pohodima njemačkim gradovima – najčešće tijekom summita poput G8 ili G20 – u posljednje vrijeme postaje sve agresivnija. Tijekom lockdowna je Leipziška policijska radna skupina za krajnje ljevičarski ekstremizam (Soko Linx) otvorila je istragu pokušaja ubojstva nakon što su članovi Antifa “crnog bloka” brutalno napali prosvjednike protiv mjera.

Krajnji ljevičari suočili su se s dvojicom prosvjednika protiv lockdowna, u dobi od 25 i 30 godina, ispred štanda gdje je grupa jela i žestoko ih napali, izvjestio je tabloid Bild. Prema njima, ekstremisti su oborili dvojicu muškaraca na tlo te ih gazili i udarali nogama.

Policijski glasnogovornik potvrdio je prirodu napada, rekavši: “Jedan od napadača je nekoliko puta nogom u glavu udario jednu od dvije osobe koje su ležale na tlu.”

Policija je zatim požurila pomoći dvojici napadnutih, a jedan je policajac ispalio hitac upozorenja kako bi natjerao gomilu da pobjegne s područja.

“Ta je osoba očito bila u bespomoćnoj situaciji, pa je policajac koji je žurio odlučio ispaliti hitac upozorenja kako bi odmah zaustavio napad”, rekao je glasnogovornik policije.

Formirana 2019. godine, radna grupa Soko Linx stvorena je da se bavi visokom razinom nasilja i kriminala Antife u Leipzigu. Jedinica je ranije nudila novčane nagrade onima koji identificiraju militante Antife osumnjičene za zločine u gradu.

Procurilo izvješće BfV-a tvrdilo je da bi u budućnosti moglo biti političkih ubojstava desnih i umjerenih političara, navodeći: “Čak ni korak namjernog ubijanja političkog protivnika više se ne čini potpuno nezamislivim.”

Pozivi na ubojstvo nekoliko glavnih osoba u populističkoj Alternativi za Njemačku (AfD), uključujući detaljne upute o tome kako to učiniti, pronađeni su na web platformi povezanoj s teroristima Antife.