(VIDEO) Noćna prosvjedna šetnja protiv policijske brutalnosti u Mostaru uz skandiranje “Mito i korupcija, mostarska policija”

Foto-screenshot-twitter

Dvojica policajaca suspendirana su u ponedjeljak nakon što su pretukli mladića Slavena Blaževića kojega su zatekli nakon stupanja na snagu policijskoga sata u Mostaru, uvedenog zbog koronavirusa, što je izazvalo oštre osude predstavnika vlasti i javnosti…

Video brutalnog premlaćivanja mladog Hrvata sadrži uznemirujući sadržaj te ga gledate na vlastitu odgovornost!

Mostarci su tako po drugi put u istom danu podržali prebijenog Hrvata Slavena Blaževića kojeg su dvojica policajaca pretukla u subotu navečer u vrijeme policijskoga sata…

Preko stotinu Mostaraca okupilo se u ponedjeljak navečer u prosvjednoj šetnji Splitskom ulicom te skandirali “Mito i korupcija, mostarska policija” u znak prosvjeda protiv policijske brutalnosti nad mladićem koji je pretučen u subotu navečer, što su zabilježile nadzorne kamere.

Podsjetimo, mladića Slavena Blaževića pretukla su dvojica policijskih djelatnika Jusuf Penava i Armin Vrače u središtu grada u subotu navečer. On rekao medijima kako se ispričao policajcima što je bio vani za vrijeme policijskog sata uvedenog radi suzbijanja širenja koronavirusa.

No, policajci su ga više puta udarili rukama i nogama u tijelo i glavu, pokazuje  to jasno video snimka nadzorne kamere. MUP je suspendirao dvojicu policijskih djelatnika, a sam Blažević je najavio kako će ih tužiti, prenosi Bljesak.info.

D.K.