VIDEO o Vukovaru kojega su pogledali milijuni! Dijelite da svi u Hrvatskoj i svijetu vide ove strahote…

Grad je doslovce spaljen i srušen do temelja...

Ovaj video na Facebook stranici do danas je pogledalo preko1.5 milijuna ljudi. Potaknuti time pozivamo da video na facebooku dijelite što više kako bi ga putem facebooka vidio cijeli svijet. Neka Hrvati diljem svijeta dijele i neke upoznaju svoje prijatelje u Americi, Njemačkoj, Kanadi i drugdje sa tragedijom Vukovara…

Bitka za Vukovar je najveća i najkrvavija bitka u Domovinskom ratu. To je bila 87-dnevna opsada hrvatskog grada Vukovara od strane tzv Jugoslavenske narodne armije, uz pomoć srpskih paravojnih snaga i četnika od kolovoza do studenog 1991. godine tijekom Domovinskog rata.

Bitka je završena nadljudskom borbom lokalnog Zbora narodne garde, velikim razaranjem Vukovara i brojnim ubojstvima i progonom hrvatskog stanovništva. U bitci je poginulo između 2.900 i 3.600 ljudi. Iako je bitka bila značajan i simbolički gubitak za Hrvatsku, koja nije povratila kontrolu nad gradom do 1998. godine, to je, također, bila pirova pobjeda, koja je koštala JNA i pomogla da Hrvatska dobije međunarodnu potporu za svoju neovisnost.

Budući da je žestoka bitka za Vukovar široko štovana kao ključni trenutak u tijeku Domovinskog rata i prva crta bojišnice za obranu Hrvatske, to je na kraju bila pirova pobjeda agresorske Jugoslavenske narodne armije nad hrvatskim braniteljima i civilima Vukovara.Srpski je agresor gazio sve pred sobom. Grad je doslovce spaljen i srušen do temelja.Ubijani su i likvidirani ranjenici u bolnici i civili.Mnogi su završili na masovnim stratištima. Za njih oko 2000 se i danas traga.

G.S.