FOTO-VIDEO Olujno jugo pustoši Jadranom: Udari vjetra preko 100 km/h, rive opet poplavile…Pijavica protutnjala Umagom…

Prema podacima DHMZ-a na području Kvarnera i srednjeg Jadrana naleti vjetra su do 120 kilometra na sat. Crveni meteoalarm izdan je i za subotu...

Prema podacima DHMZ-a na području Kvarnera i srednjeg Jadrana naleti vjetra su do 120 kilometra na sat. Crveni meteoalarm izdan je i za subotu…

Crveni alaram za većinu obale bio je upaljen za petak. Kiše nije bilo cijeli dan, no jako jugo iz sata u sat se  pojačavalo.

Poslijepodne su zabilježeni prvi olujni udari juga, a u 19 sati najjači udari vjetra mjere se u Splitu, odnosno na Marjanu gdje je izmjerena brzina vjetra od 105 kilometara na sat, piše portal Dalmacija danas. Dodaju i kako im čitatelji javljaju da se dio vodičke rive našao pod morem uslijed valova snažnog juga. Sve veći valovi su i u Splitu.

Pijavica protutnjala Umagom, nevrijeme diljem Istre…

Pogoršanje vremena u Istri kulminiralo je oko 21 sat kada se na moru zapadne Istre razvila izražena grmljavinska linija. Frontalna naoblaka zatim se premjestila prema istoku, a jako jugo s olujnim udarima okrenulo je na jugozapadnjak uz sporadičnu grmljavinu.

U Umagu je štetu napravila pijavica koja je prošla gradom, piše IstraMet. Nastradalo je stablo i krov zgrade. “Kao da je pala bomba”, izvještava IstraMet.

U naletu pijavice nema stradalih.

Jako nevrijeme zabilježeno je i u Voloskom te Opatiji.

Prema podacima DHMZ-a na području Kvarnera i srednjeg Jadrana naleti vjetra su i do 120 kilometra na sat. 

DHMZ je i za subotu izdao crveni alarm za Istru, Kvarner, podvelebitsko područje, čitavu gospićku regiju te dio Gorskog Kotara. Za ta područja predviđaju olujni vjetar s naletima i preko 90 kilometara na sat, obilnu kišu te grmljavinsko nevrijeme.

U Umagu kao da je pala bomba, jaka pijavica prošla je gradom. Užas!

istramet.hr-Foto: Samanta Bose

D.K.