VIDEO! OPKOLJENO KIJEVO Nakon niza incidenata u noći s 27. na 28. travnja 1991. iz smjera Vrlike hrvatski policajci probili su se u Kijevo i ondje formirali Policijsku postaju…

MJEŠTANI I DJECA SE POSTAVILI IZMEĐU JNA I POLICIJSKE POSTAJE U KIJEVU...

Nakon niza incidenata u noći s 27. na 28. travnja 1991. iz smjera Vrlike hrvatski policajci probili su se u Kijevo i ondje formirali Policijsku postaju. Reakcija jugovojske i pobunjenih Srba uslijedila je istog dana. Iako je izgledalo kao da će doći do krvoprolića, mještani Kijeva zaštitili su tijelima policijsku postaju na što je JNA odustala od oružane intervencije.

Selo Kijevo u Dalmatinskoj Zagori, opkolili su 28. travnja 1881 godine jake snage ex jugo vojske pristigle iz kninskih vojarni…Zajedno s njima pristigle su i paravojne formacije samoproglašenog kninskog šerifa, ratnog zločinca Mile Martića.

Blokirani su svi prilazi Kijevu te cjelokupni promet kroz Vrličku kotlinu.

Oko 13. sati jugovojska predvođena ratnim zločincem Ratkom Mladićem opkolila je policijsku postaju u Kijevu. Vojska je dala ultimatum da u roku od 5 minuta nenaoružani napuste zgradu policije.

Kijevo je ustalo na noge…Mještani sela Kijeva i djeca, postavili su se između vojske i policijske postaje, odlučno braniti postaju i svoje selo.

VIDEO-Pogledajte što se dalje događalo-Klikni na foto i pogledaj video

VIDEO-OVDJE- OPKOLJENO KIJEVO

https://web.facebook.com/DogodiloSeNaDanasnjiDanDomovinskiRat/videos/1026985120831345/?t=67

M.M.