VIDEO Otvoreno pismo gradonačelniku Vukovara…Zahtijevamo od Vas kao gradonačelnika Vukovara i direktnog nositelja lokalne vlasti da BEZUVJETNO ZABRANITE “velikosrpski dernek”….

Poštovani g. gradonačelniče,

obzirom da je za 30.kolovoz 2019.g. u Vukovaru, u restoranu Mornar, najavljen “velikosrpski dernek” pod takozvanim nazivom “Zavičajno veče” u organizaciji Zavičajnog kluba Kordunaša i Banijaca “Miloš Vojnović”, zahtijevamo od Vas kao gradonačelnika Vukovara i direktnog nositelja lokalne vlasti da isti BEZUVJETNO ZABRANITE.

Smatramo da ovoj i ovakvim provokativnim manifestacijama u gradu heroju ni pod kojim uvjetima nema mjesta te iste treba zabraniti bez odgode. Sam naziv tog tzv. zavičajnog kluba nosi naziv “Miloš Vojnović” i svakako je provokacija za sve Hrvate i domoljube i sve časne ljude Vukovara.

Pok. Miloš Vojnović je za vrijeme Domovinskog rata obnašao dužnost predsjednika Vrhovnog suda u tzv. Krajini. Inače, zbog pobune protiv Republike Hrvatske Vojnović je osuđen na 12 godina zatvora na Županijskom sudu u Osijeku, no aboliran je prema Zakonu o oprostu. I sam predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Vladimir Gredelj osudio je njegovu kandidaturu za suca vukovarskog Županijskog suda 2002. g.

-(FOTO-VIDEO)HRVATSKI NARODE JE LI OVO MOGUĆE?! Vođa srpskog vojnog orkestra kojem je Banovina otkazala gostovanje, NASTUPAT ĆE U VUKOVARU!…

Nadalje, glavni zabavljač na imenovanom “derneku” je Momčilo Stanić – Moma koji je za vrijeme Domovinskog rata predvodio službeni Vojni orkestar 39. banijskog korpusa srpske vojske krajine, a u svojim pjesmama širio je ekstremnu mržnju prema Hrvatima.
S posebnim prijezirom, Stanić je sa svojim bendom pjevao o prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu.

Važno je napomenuti da su ove godine u kolovozu Staniću HKUD “Jabukovac” u Jabukovcu kod Petrinje zabranio nastup na sličnom skupu!

U nadi da će te postupiti sukladno svojoj savjesti i ovlastima, unaprijed Vam se zahvaljujemo!-stoji u pismu koje je potpisao,

HSP Vukovar-izvor-OVDJE


Vezane vijesti;

-(FOTO-VIDEO)HRVATSKI NARODE JE LI OVO MOGUĆE?! Vođa srpskog vojnog orkestra kojem je Banovina otkazala gostovanje, NASTUPAT ĆE U VUKOVARU!…

-VUKOVAR: Dogradonačelnik optužio SDSS da sudjeluje u srpskim provokacijama u Vukovaru…U Borovu Naselju zapaljena hrvatska zastava…