VIDEO Ovo morate vidjeti: Novinar Hadžifejzović ‘oprao‘ Milanovića: Zašto koristi srpski izraz ‘leb‘, a ne hrvatski kruh? Gadi li se slovo H predsjedniku države čije ime njome počinje?

Prvo, rekao je leba nemaju. Nije rekao hljeb, pogotovo ne na hrvatskom kruh ili hlib. Otkud mu leb? Šta mu znači leb? Otkad se leb uopće koristi u hrvatskom jeziku? Zašto nije rekao hleb, po srpski, kada već koristi srpski izraz kojim se leb i psuje i jede?...

foto-screenshot-i-lustracija

Novinar Senad Hadžifejzović kritizirao je predsjednika RH Zorana Milanovića nakon nove izjave o BiH…

Zoran Milanović-foto-screenshot

Podsjetimo, na pitanje je li BiH na rubu sukoba, Milanović je odgovorio: “Nisu jer nemaju ‘leba’ da jedu, mogu se samo kestenima gađat’. Dodik je ponekad neobuzdan, ali s njim se dogovorimo za 10 minuta, i to ne o podjeli Bosne”, kazao je Milanović.

Hadžifejzović je u uvodu emisije na Face TV-u komentirao ovu izjavu, prenosi Dnevnik.ba.

“Prvo, rekao je leba nemaju. Nije rekao hljeb, pogotovo ne na hrvatskom kruh ili hlib. Otkud mu leb? Šta mu znači leb? Otkad se leb uopće koristi u hrvatskom jeziku? Zašto nije rekao hleb, po srpski, kada već koristi srpski izraz kojim se leb i psuje i jede? Gadi mu se glas i slovo h u svakoj riječi, njemu, predsjedniku države čije ime počinje sa glasom i slovom H? I to izgovara u danima kada cijela Hrvatska, uz ogromnu sućut većine BiH, žali za žrtvama Vukovara koji kruha nisu imali dok su branili Vukovar”, počeo je Hadžifejzović.

Spomenuo je i bubotak koji je spomenuo predsjednik RH, prenosi Direktno.hr.

“Što mu je sad bubotak? I to je rekao Milanović”, dodao je kazavši da se čuo s nekim Hrvatima koji ne znaju što je to.

“To je nešto što iskoči na licu nakon udarca ‘pesnicom'”, rekao je.

“Valjda kvrga, ispupčenje na licu… Našao sam i dva primjera na Googleu. ‘Jadan, pun je bubotaka’ i drugi, ‘Al sam mu dao nekoliko bubotaka'”, rekao je voditelj pa zaključio: “Ili na srpskom koji Milanović odlično poznaje – ne možeš lebati kad ćeš ti abdicirati”.

A.G.