(VIDEO) Papa Franjo pozvao vjernike da budu velikodušni i pomognu potrebitima u doba koronavirusa…Slavit ćemo Veliki tjedan na zaista neobičan način…

Slavit ćemo Veliki tjedan na zaista neobičan način...

Papa Franjo u petak je u video poruci pozvao vjernike da u doba pandemije koronavirusa ne klonu duhom te da jedni druge tješe…

“Usprkos tome što smo izolirani, misli i duh mogu daleko ići s kreativnošću ljubavi” – rekao je papa Franjo i pozvao vjernike da iskoriste ovo vrijeme tako da budu velikodušni i da pomognu potrebitima, makar im se samo javili putem telefona ili društvenih mreža.

Posebno se osvrnuo na starije, beskućnike, zatvorenike, ožalošćene obitelji, one koji se brinu da će ostati bez posla te heroje koji rade u bolnicama ili osiguravaju nužne usluge.

Misna slavlja predstojećeg Velikog tjedna i Uskrsa papa Franjo će slaviti bez vjernika.

“Slavit ćemo Veliki tjedan na zaista neobičan način”

“Na Uskrs, najvažniji kršćanski blagdan, obilježava se uskrsnuće Isusa Krista, a vjera u uskrslog Krista trebala bi ljudima dati nadu. To je nada u bolja vremena u kojima mi sami možemo biti bolji i konačno oslobođeni od zla i ove pandemije. To je nada, a nada ne razočarava i nije iluzija” – poručio je papa Franjo.