(VIDEO) Penava nakon pronalaska velike količine oružja kod pripadnika Delija u Borovu: “Gdje su Plenković i Pupovac koji zagovaraju ‘pomirbu’?”

Vukovarski gradonačelnik, bivši HDZ-ovac , a danas saborski zastupnik Domovinskog pokreta održao je danas konferenciju za medije, nakon što je u ponedjeljak u Borovu policija uhitila mladića kod kojega je pronađeno preko 500 komada streljiva za vojno automatsko oružje, ručne bombe, spremnici za automatsku pušku, dotnatorske kapisle i drugo oružje, a koji pripada navijačkoj skupini Delija…

Penava je podsjetio kako je nakon sukoba navijačkih skupina u Vukovaru u kojemu su fizički napadnute osobe srpske nacionalnosti, odmah reagirao čelnik SDSS-a Milorad Pupovac došavši u Vukovar i apostrofirajući nacionalnost napadnutih skupina. Za vijest o pronalasku oružja kod mladića od 23 godine nije, međutim, iznesena njegova nacionalnost, što, smatra Penava, ne bi ni trebalo biti istaknuto, ali je znakovito da se kod određenih slučajeva naglašava nacionalnost, a kod drugih ne.

Oružje pronađeno kod pripadnika Delija

“Ni jedno novinarsko pero ni, nažalost, naši političari, nemaju obraza istini pogledati u oči. Ovaj mladi čovjek, kojemu želim da se ne bavi naoružanjem, no, ja uporno ponavljam da ja osobno, a vjerujem i nitko živ u Hrvatskoj, se ne mogu osjećati sigurno dok u ovoj državi funkcioniraju skupine koje sebe nazivaju navijačkim skupinama, poput “Delija” kojoj i ovaj dečko s bombama i mecima pripada. Ja ću ovdje posvijestiti i opet i 100 puta ako treba, jer očito to nekima smeta i to ne vide, a trebali bi vidjeti – na postavljanje tenka na Marakani u Beogradu.” – rekao je pokazavši fotografiju.

“Ne osjećam se sigurno kao gradonačelnik ni kao građanin Vukovara s ovakvim transparentima na ćirilici – na utakmici u Vukovaru” – nastavio je pokazujući fotografije tih transparentata.

“Na istom tom stadionu – zapaljena jedna hrvatska zastava, zapaljena druga hrvatska zastava” – pokazivao je Penava fotografije s tribina: “Treća hrvatska zastava, a ispod nje vam je odmah vukovarska zastava ukradena s Trpinjske ceste koja je isto zapaljena na istoj utakmici.”

Na kraju, evo još jedne slike, iako ih ima više nego što ih mogu pokazati – Vukovar na ćirilici i famozni tenk, zastava s 4 S – uoči 18. studenog ili oko toga dana.”

“Dodat ću samo riječi golmana istog kluba, da je rođen u srpskom Kninu i srpskoj Dalmaciji itd.” – rekao je Penava nastavljajući;

“Ne znam tko se može osjećati sigurno pored takvih poruka. Nemam ovdje fotografiju, ali vam je poznato da se uz te poruke često nalazi fotografija Draže MihajlovićaMomčila Đujića itd. Ono što se ja pitam, a nisam čuo da je itko u ovoj državi reagirao na tu temu, je li organizacija koja pali i ruši hrvatske simbole – ovdje govorimo o državnoj zastavi, o zastavi grada Vukovara, o aspiracijama na hrvatski teritorij, prijetnjama da “se dogodine vidimo u Kninu”, liniji “Virovitica-Karlovac-Karlobag, o “srpskim zemljama”, o SAO Krajini – kako normalna država tretira i kažnjava ovakve organizacije? Mislim da ćemo se svi složiti da su ovo, ni više ni manje, nego terorističke organizacije.”

T.H.

Kod 23-godišnjaka iz Borova policija pronašla cijeli arsenal oružja, ali i policijske opreme