(VIDEO) Penava: ne mislimo surađivati ni s kim tko provodi protuhrvatsku agendu

Predsjednik DP-a Ivan Penava objavio je video:

”Želimo živjeti u uređenom društvu i jamčiti sigurnost svim građanima RH. Zalažem se za državnu granicu i za poštivanje Zakona o nadzoru državne granice, a koji krši predsjednik Vlade, zajedno s ministrom unutarnjih poslova, kada dozvoljava migrantima da ulaze u zemlju gdje god im padne na pamet”.

”Pokušao sam dogovoriti koaliciju s Mostom, ali nismo ugledali sretan kraj te priče. I dalje ih pozivam na suradnju, ali sudeći po njihovom pogledima na ‘Možemo’ i SDP, sumnjam da će ta kombinacija igrati. Nepostojanjem koalicije između Mosta i DP-a automatski najmanje pet mandata guramo u ruke HDZ-u. Most se odlučio na taj korak iz meni nerazumljivih razloga i bojim se da ćemo cijenu platiti na izborima”.

”DP-u je ovih dana pristupio naš poznati glumac Dražen Kühn, nedugo prije njega pridružili su nam se povjesničar književnosti Slobodan Prosperov Novak, zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić te poznati akademik Antun Mateš, a bit će ih još!”.

”Miloradu Pupovcu i SDSS-u kažemo odlučno ‘NE’, zna se iz kojih razloga i kako su nastali, znamo da baš ne obožavaju Hrvatsku, dok ‘Možemo’ izvana financiraju Soroš i ekipa, što je protuustavno. S ljudima koji imaju protuhrvatsku agendu ne mislimo surađivati ni u jednoj varijanti!”.

”Nisu mi jasni kolege s ljevice. Tvrde da se zalažu za građanska prava, pa zašto onda sada ne daju ljudima građansko pravo da kleknu na javnoj površini i mole? Usto, odvratno mi je vidjeti da dolaze organizirane skupine uvijek istih plaćenih osoba da svake prve subote u mjesecu bubnjaju i ometaju te ljude”.