VIDEO Piletinu pečenu na ovakav način sigurno još niste probali…Gurmani sigurno neće odoljeti ovom receptu…

Piletina je namirnica koja se često nađe u većini kuhinja. Pohana, grillana, pečena,kako god, ispod peke… Sigurno ste je na ove načine jeli već mnogo puta. Ipak, čak i s takvom namirnicom netko će kreativan uvijek pronaći nove načine pripreme…

Na YouTube kanalu ’emmymadeinjapan’ izašao poseban recept za pile u lubenici. Ne, lubenica tu nije prilog, već je čitavo pile ispečeno u izdubljenoj lubenici.

Dno lubenice treba odrezati da bi stajala stabilno, a zatim se prepolovi i izdubi. Pile očistite i začinite ga solju i paprom pa unutar njega stavite cijeli limun koji ste prethodno izboli vilicom i prerezali na pola.

Unutar pileta stavite žlicu sojinog umaka pa sojinim umakom napunite polovicu šalice te premažite pile izvana. Čajnom žličicom mješavine začine pospite pile, stavite ga u lubenicu i poklopite odrezanim dijelom lubenice. Štapićima za ražnjiće učvrstite poklopac lubenice pa je stavite na protvan za pečenje. Sve stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite dva sata. Nakon dva sata, temperaturu smanjite na 150°C i pecite još tri sata. Kada je gotovo, iz lubenice izvadite piletinu.
Tekućinu iz lubenice možete prokuhati s malo maslaca i dobiti umak koji možete preliti po piletini. Uživajte!
Piletinu pečenu na ovakav način sigurno još niste probali…Gurmani sigurno neće odoljeti ovom receptu…
POGLEDAJTE VIDEO S RECEPTOM

H.H.