VIDEO Pjesma „Gospodine, generale“ trebala je, a nikada nije u interpretaciji Kočiša Zeca izvedena u Vukovaru. Zašto?

Ne znam zbog čega me nikada nisu zvali u Vukovar, a rado bih došao, tim prije što je ova pjesma obilježila i dobar dio moje umjetničke glazbene karijere...

I reći ću vam samo još jednu stvar – Zapamtite Vukovar!

Pjesma „Gospodine, generale“ trebala je, a nikada nije u interpretaciji Kočiša Zeca izvedena u Vukovaru. Zašto?

Vladimir Kočiš Zec, dugogodišnji član jednog od najpopularnijih zabavnih sastava Novih fosila, u prepunoj zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u utorak je održao svoj treći solistički koncert, kojim je obilježio dvostruki jubilej – 50 godina uspješne glazbene i umjetničke karijere i 70 godina života!

  • Ovaj koncert je uistinu bio kruna moje karijere. Osim toga, dao mi je vjetar u leđa, kako se kaže, da nastavim dalje, pa ću uskoro održati niz koncerata u Hrvatskoj, ali i u Sloveniji – rekao je.

Na kraju koncerta, kojeg je snimila i Hrvatska radio televizija, otpjevao je dobro poznatu pjesmu – „Gospodine, generale“, koja je nastala u vrijeme srpske agresije, a u kojoj se poglavito ističe: „Gospodine generale, ako sa vjetrom neki zvuk vas budi, to kuca srce hrabrih ljudi. I reći ću vam samo još jednu stvar – Zapamtite Vukovar!“

Kad je počeo pjevati ovu jednu od najljepših domoljubnih pjesama, svi posjetitelji, kao jedan, ustali su i pjevali je zajedno s njim kao – himnu!

Popularni pjevač nam je otkrio da mu je iznimno žao što tu pjesmu, koju osobito vole hrvatski branitelji, koja je antiratna, u proteklih 27 godina nije imao prilike otpjevati i u Vukovaru!

  • Ne znam zbog čega me nikada nisu zvali u Vukovar, a rado bih došao, tim prije što je ova pjesma obilježila i dobar dio moje umjetničke glazbene karijere, rekao je te dodao da uskoro snima novu pjesmu u koju će osim njega biti uključena još tri gitarista, odnosno pjevača.

Mladen Pavković

Comments are closed.