VIDEO Plenković vidno uzbuđen prozvao sve redom za huškanje i govor mržnje:Ivana Penavu, Hrvatski tjednik, Bujicu, Vidović Krišto, Škoru. “Oni šire mržnju”…

Mladić koji je ovaj čin uradio, nije to sam mogao isplanirati i zato ćemo u ovoj akciji ući u gnijezda onih koji huškaju na mržnju i netoleranciju, rekao je...

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković održao je press konferenciju na kojoj se žestoko okomio na netoleranciju, huškanje, govor mržnje te redom prozvao neke hrvatske političare uz Hrvatski tjednik, Tv Bujicu za koje je rekao da je granica pređena i da će to svakodnevno ponavljati…

Očekujem da uđemo u gnijezda netolerancije i mržnje, jer je granica prijeđena, rekao je premijer Andrej Plenković u Bruxellesu na konferenciji za novinare govoreći o aktualnostima posljednjih dana. Kazao je i da će trebati ispitati je li on osobno bio meta napada na Banske dvore u ponedjeljak.

Želim pronaći gnijezdo onih koji su natjerali mladog čovjeka da napravi ovo što se dogodilo. Moguće je da je cilj bio i Predsjednik Vlade, tvrdi Plenković.

Svi oni koji provode huškačku politiku trebaju znati da ćemo im se žestoko suprostaviti, uzbuđeno i nabrijano govori Plenković

Po prvi put se jasno vidjelo da je Plenković jako nervozan do te mjere da je neke riječi (usprostaviti!) krivo izgovarao, što se njemu kao vrsnom komunikologu rijetko i nikako događa..

Uporno je ponavljao da je upravo on metom raznih medijskih napada, ali da ga to neće pokolebati da apsolutno uđe u gnijezda huškanja i govora mržnje. Sada je granica prijeđena, kaže.

Očekujem da se pronađu oni koji su utjecali na ovoga mladoga čovjeka svojim huškanjem da počini ovo djelo skoro ubivši jednog policajca koji čuva Vladu, kaže uzbuđeno Plenković.

Miroslavu Škori bi bilo bolje da je ostao na estradi, a da se ne bavi politikom , jer ovako djeluje kao neuvjerljivi klaun, ustvrdio je Plenković, granica je prijeđena, rekao je.

Mladić koji je ovaj čin uradio, nije to sam mogao isplanirati i zato ćemo u ovoj akciji ući u gnijezda onih koji huškaju na mržnju i netoleranciju, rekao je.

Osvrnuo se i na svoja gostovanja u emisiji Bujica.

Bio sam više puta, u vremenima kada je ta emisija bila na lokalnoj televiziju, u kampanji 2014. s još jednim kandidatom i nikada poslije nisam išao. Tada su okolnosti bile drugačije nego što su danas. Iza svega što sam rekao stojim. U tom trenutku nisam bio predsjednik HDZ-a, što nije nevažno. Otkad jesam pogledajte moj track record. Pogledajte HDZ danas, rezultate izbora i ono što je bilo prije. Transformativni proces koji sam 2016. definirao kao ključan, za one koji nisu u strankama oni to idu gledati kratkim prečicama. Misle da se takvi procesi rade ovako. Ne radi se to tako. To se radi postupno, mukotrpno i dugo – kazao je premijer.

Sjeme mržnje u eter 2016. je tada bacio Milanović.

On je taj koji je krenuo s etiketama, diskreditacijama, napadima, koje je kasnije preuzela krajnja desnica i to doživjela kao činjenice. Svu tu mržnju i blato su bacali na mene četiri godine da bi to eskaliralo pokušajem teškog ubojstva, a po meni puno više od toga – dodao je Plenković.

Poslušajte što je sve rekao Predsjednik Vlade Plenković

M.M.