VIDEO Poslušajte jedinstvenu Božićnu himnu u kojoj sudjeluje čak 200 djece i mladih

Škola gitare koja djeluje po župama u Zagrebu snimila je Božićnu himnu koju su u potpunosti snimili i odglumili njihovi polaznici – njih preko 200. Ovom Božićnom himnom El Musicante škola započela je obilježavanje pete godine postojanja, a polaznici su u spot uspjeli prenijeti odličnu atmosferu i veselje.

Školu je pokrenuo 2014. godine dugogodišnji aktivni glazbenik, predavač, gitarist i multiinstrumentalist Tomislav Šnidarić. Danas škola djeluje na šest lokacija u gradu i to pretežno u župnim prostorima.

Riječ je o originalnoj edukacijskoj platformi koja djeci i mladima na privlačan način predstavlja ne samo gitaru već i svijet glazbe u širem smislu riječi. Djeca upoznaju glazbu od kraja 19. stoljeća do danas kao i različit instrumentarij kroz program bendovskih radionica. Na Ljetnim školama održavaju posebne radionice na teme-tamburaške glazbe, klasične gitare, gramofona i vinila, gitarskih efekta i njihovog korištenja, glazbenih dokumentaraca i soundtrackova i to sve uz potporu profesionalnih gitarista i glazbenika.

Polaznici nastupaju gitaristički i bendovski kroz cijelu godinu kako bi upoznali povezujuću moć glazbe. Tako se djeca i mladi iz različitih kvartova povezuju istovremeno gradeći samopouzdanje kroz javne nastupe u kvartovskim knjižnicama, svojim školama ili župnim prostorima i crkvama,El Musicante škola.

No krajnji rezultat nadmašio je očekivanja i na poticaj oduševljenih roditelja javnosti predstavljena je himna. Autor glazbe, stihova i aranžmana je Tomislav Šnidarić, a pjesmu su u cijelosti odsvirali najbolji polaznici škole gitare. Više od 200 djece te njihove obitelji sudjelovalo je u snimanju, a za video je zaslužan Matijas Knežević-Knez.