(VIDEO) POGLEDAJTE POGODAK FRANCUZA U ZADNJOJ SEKUNDI:JE LI NAS SUDAČKI DVOJAC ZAKINUO ZA OLIMPIJSKE IGRE?

Je li nas sudački dvojac zakinuo za OI?...Da je na ovoj utakmici bila VAR tehnologija ne bi bilo nikakvih dvojbi...Hoće li i u rukometu biti potrebna VAR tehnologija...

Po prvi put u 20 godina Hrvatska je ostala bez Olimpijskih igara. I to na nevjerojatan način. Što se događalo na utakmici Francuske Portugala (28-29) u Montpellieru teško je opisati… Francuzi su imali tri gola prednosti četiri minute prije kraja i nekako su uspjeli ispustiti baš sve… 

A posljednji napad je kao da su ga uvježbavali zajedno s Portugalcima. Brzo su suci Francuzima svirali pasiv, a onda je najveći hrvatski rival neobjašnjivo predao loptu Portugalcima koji su jurnuli u kontru i par sekundi prije kraja zabili za 29-28. Porte je nekako pogodio sa zvukom sirene za izjednačenje, ali njemački suci samo su odmahnuli rukom, a gol nisu priznali…

– Nisam gledao, čudno mi je da su tako izgubili tri razlike na kraju u samom finišu, jer Francuskoj se to ne događa. Pobijedili smo dvije utakmice na turniru, nismo njih i to nas je koštalo. Razočarani smo, ostaje nepopravljiv žal, nije nam lako u glavi u ovim trenucima, ali treba gledati naprijed. Drugo nam ne preostaje – rekao je izbornik Hrvoje Horvat za Sportske novosti.

Dramatične sekunde ostavljaju velike sumnje u regularnost

Francuz Porte pucao je u zadnjoj sekundi utakmice i zabio, no njemački suci ustvrdili su jako brzo kako taj gol “ne vrijedi”. Hrvatski snovi, ovom sudačkom odlukom pali su u vodu, a na Olimpijske igre ne idemo i to nakon 20 godina konstante od 2020 godine….

Jako dvojbena situacija kod francuskog pogotka u zadnjoj sekundi utjerala je crv sumnje u sve koji su gledali ovu utakmicu na malim ekranima, ali i samim hrvatskim rukometašima.

Sve se na čudan način događalo u igri kad je Francuska imala vodstvo od 6 golova prednosti pa sve do zadnjih minuta kada su Portugalci istopili vodstvo Francuza od 3 pogotka razlike , a na samom kraju se dogodilo ono što je mnoge ostavilo u velikoj dvojbi; je li ovo bio pogodak prije nego što je sirena označila kraj same utakmice iako se zatresla mreža Portugalaca, i taj bi pogodak odveo Hrvate na Olimpijske igre, ili je gol pao nakon zvuka sirene za kraj susreta.

Rukometna pravila se razlikuju od, recimo košarkaškog pravila, dok je lopta u zraku vrijeme ne igra ulogu , dok u rukometu lopta mora dotaknuti mrežu prije zvuka sirene…

Hoće li i u rukometu biti potrebna VAR tehnologija, da ne bi dolazilo do situacija i sudskih odluka koje su jako dvojbene, a takvih je u ovim kvalifikacijama za OI bilo i previše.

Video assistant referee, skraćeno VAR, je tehnologija koja je uvedena u nogomet pomoću koje suci mogu preispitati svoje odluke, jednako bi se morala primjenjivati i u rukometu, jer je toliko dvojbenih odluka sudaca, naročito kod sedmeraca, ali i sumnjivih odluka i isključenja igrača na 2 minute…. 

Da je na ovoj utakmici bila VAR tehnologija ne bi bilo nikakvih dvojbi.

Pogledajte sami snimak zadnje 4 sekunde i realizaciju brzinskog napada i pogotka francuskog igrača, pa sami zaključite je li gol pao u regularnom vremenu ili ne.

Je li nas sudački dvojac zakinuo za OI?

 

D.J. /Braniteljski portal