Nedjelja, 21. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

BRAVO SPLITE: prosvjed u Splitu protiv Istanbulske konvencije…VIDEO

Preko 400. građana okupilo se u nedjelju poslijepodne na Trgu Gaje Bulata u Splitu na prosvjedu protiv ratifikacije Istanbulske konvencije tvrdeći da ona, uz smjernice za zaštitu žena i obitelji od nasilja, donosi rodnu ideologiju kao “iskrivljeno poimanje čovjekova identiteta i promicanje abortusa kao pozitivne društvene pojave”.

Poslušajte govor Dr.sc, Sanje Bilač– Bravo Splite!

Dignite svoj glas u ime svoje djece, svojih obitelji, u ime hrvatske budućnosti, u ime svih sinova koji su dali svoj život za Hrvatskui u ime našeg prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, nakon čega je uslijedio pljesak svih nazočnih.

Skup je organizirala udrugu za promicanje konzervativnih vrijednosti “Vigilare” u suradnji s građanskom inicijativom “Zaštitimo žene, odbacimo (rodnu) ideologiju”, a prosvjednici su nosili transparente na kojima je pisalo: “Muško i žensko stvori ih”, “Želim biti dječak, a ne ono”, “Ja sam otac, a ne roditelj 1”, “Želim biti djevojčica, a ne ono”, “Ja sam majka, a ne roditelj 2”, “Majka, ne trudna osoba”, “Narod koji se odriče kulture, vjere i tradicije prestaje biti narod”, “Zastupnici ne glasajte protiv svog naroda”.

Predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo pozvao je premijera Andreja Plenkovića da odbaci konvenciju. Ona nije potrebna hrvatskom pravnom sustavu, kojega će poremetiti uvodeći, kako je rekao, sklisku riječ rod, koju su izmislili pseudo znanstvenici u međunarodnim organizacijama i to žele nametnuti Hrvatskoj. Ako ona uđe u pravni sustav u vrlo kratkom vremenu će nestati definicije muškarca i žene, smatra Batarelo.

“Pozivamo premijera Plenkovića da kao član i vođa jedne konzervativne stranke to odbaci. U samo 14 zemalja EU se ratificirala ta vrlo kontraverzna konvencija”, rekao je Batarelo.

Teo Klarić iz Inicijative je naglasio da nitko od njih nije protiv zaštite žena, već smatraju da je Istanbulska konvencija kontroverzni dokument jer sadrži ne samo samo pozitivne i korisne smjernice za borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, već nameće i iskrivljeno poimanja čovjekova identiteta i promicanje abortusa kao pozitivne društvene pojave.

Ratifikacijom te konvencije bi ona, kao međunarodni dokument, postala dio unutarnjeg pravnog poretka te bi se svi zakoni i cijeli odgojno-obrazovni i zdravstveni sustav u Hrvatskoj s njom trebali uskladiti, a Ustav RH ne poznaje rod kao ustavno-pravnu kategoriju, rekao je.

Dodao je i da će se, ako se Konvencija usvoji, moći dogoditi da se “biološki muškaraci deklarira kao žena, što već postoji kao mogućnost u nekim zemljama EU”.

Cijeli video pogledajte OVDJE

T.H.

Najnovije

Ivan Pokupec – Moja analiza izbornih rezultata

Ivan Pokupec/Portal za kulturu komuniciranja Epoha   Napisao sam da HDZ prolazi zbog neozbiljne i kokošarske oporbe. A koliko je neozbiljna i kokošarska se vidi u...

Mislav Kolakušić odlazi, ali Hasanbegović ipak neće u Sabor

Foto:Facebook   Predsjednik stranke Pravo i pravda Mislav Kolakušić je danas izjavio da oni neće podržati pregovore svog koalicijskog partnera Domovinskog pokreta ni sa SDP-om ni...

Prof. dr. Granić: Mesić je uveo pogrešnu praksu oko sastavljanja vlade

Foto:Maxportal   Nikad tako politički agresivni nismo ušli u parlamentarne izbore, a nikada u dramatičnijem i neizvjesnim položaju kao društvo nismo se našli nakon tih izbora....

Plenković ima priliku postati novi Tuđman

Piše: glavni urednik Vlado Kolak   Kada je u izbornu srijedu popodne javljeno da je izlaznost na izborima skoro 30 posto veća nego prije četiri godine,...

Ivana Petrović: Nitko nema pravo udariti na ustavni poredak Hrvatske

Analitičarka Nove TV i urednica redakcije vanjske politike Ivana Petrović komentirala je situaciju u kojoj se našao predsjednik Zoran Milanović nakon odluke Ustavnog suda...