Petak, 12. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO: POSLUŠAJTE OVE SKANDALOZNE VIJESTI-TKO TU KOGA?NIJE LI VRIJEME NAPOKON REĆI DOSTA?Pupovac MORA ODGOVARATI A NE SE ISPRIČATI!

Poslušajte najnovije vijesti dana i obratite pozornost na predjsjedika HVIDR-e Josipa Đakića koji ne odgovara na pitanja novinara, nakon sastanka održanog s Plenkovićem…

Počnimo redom…Pupovac MORA ODGOVARATI A NE SE ISPRIČATI!

Zajednica županijskih zajednica, udruga i članova HVIDR-e je od predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca zatražila javnu ispriku hrvatskim građanima zbog njegovih “sramotnih izjava”, a u suprotnom od premijera Andreja Plenkovića traže da raskine koaliciju sa SDSS-om.

Pupovac je, kažu, zadnjim istupima “prešao svaku mjeru svojim neargumentiranim lažima i uvredama protiv hrvatske države koja je utemeljena u Domovinskom ratu na krvlju našeg naroda u obrani protiv velikosrpske agresije, današnje ponosne članice Europske unije”.

Stoga traže reakciju nadležnih institucija radi utvrđivanja elemenata Pupovčeve kaznene odgovornosti, posebice radi počinjenja kaznenog djela povrede ugleda RH.

-Predsjednik HVIDR-e RH Đakić za Braniteljski portal: Pupovac je žestoko naštetio ugledu RH , povrijedio Ustav i za to MORA odgovarati!

Nakon što je HVIDR-a RH uputila svoje priopćenje javnosti a Josip Đakić rekao za Braniteljaki portal da je Pupovac žestoko naštetio ugledu RH , povrijedio Ustav i da za to MORA odgovarati!…-uzbudili su se duhovi u Vladi RH i na Pantovčaku.

Nakon današnjeg sastanka ove dvojice, Đakić je samodopadno novinarima odgovarao, čut će te , sve će te doznati na vrijeme i ništa više, što bi se dalo protumačiti i na drugačiji način.

Josip Đakić i Josip Periša…Mi smo uvijek bili na strani HDZ-e!

Naime ovaj “doživotni” predsjednik HVIDR-e RH kao i njegov zamjenik, nedavno su javno dali svima do znanja da su uvijek bili na strani HDZ-e-što je javna tajna, ali su zaboravili da im u Statutu piše-da se ne priklanjaju ni jednoj političkoj stranci, ali to za njih ne vrijedi. Josip Đakić je već dugo saborski zastupnik HDZ-e, i posve normalno, druka za njih, pa je i za očekivati da se iz razgovora Đakić vs Plenković može izroditi samo još neki politički trik, a ne nikako političko riješenje i žestoka osuda SDSS-ovca Milorada Pupovca koji je ovu dvojicu, kao i sve hrvatske branitelje svrstao u kvinslišku tvorevinu NDH, tj Ustaše, kako je rekao ovaj notorni politički kameleon. On za to MORA odgovarati, a ne se ispričati za nešto što je jako smišljeno rekao i plasirao u javnost te je svojom izjavom naštetio ugledu RH i samim tim povrijedio Ustav RH…Kao takav Pupovac MORA odstupiti, ne se ispričavati već ga se SANKCIONIRATI po zakonu koji je jasan kada je u pitanju namjerno narušavanje ugleda države a ovaj je još i predsjednik SDSS i saborski zastupnik. U uređenim državama taj bi već bio na sudu i odgovarao redom na pitanja, a poslije bi bio sankcioniran zatvorom , kako je i propisano Ustavom RH.

Međutim, okolišne igre Đakića i njegovih pobočnika u HVIDR-a, zasigurno neće donijeti ništa novo, već će se samo ponovno pokušati izmanipulirati hrvatske branitelje koji su na kraju strpjljenja sa ovim doživotnim tzv vođama, koji su ispolitizirali sve što se da ispolitizirati, a sve ovo, čini se- nekako podsjeća na iscenirani i neuspjeli dug prosvjed u Savskoj 66, kad mnogi od branitelja i invalida “nisu imali pojma zašto su tu”!?.

Đakić je izgleda zaboravio što je govorio on, Periša i Tomo Josić, kada su se otvorile priče da će se organizirati referendum za Vukovar mjesto posebnog pijeteta-Mogu se podsjetiti na ovom linku-OVDJE ..

I naravno, Đakić je tada izjavio ono što mu piše u statutu; – HVIDRA nije politička organizacija, a svaki pojedinac ima pravo baviti se politikom kako mu savjest nalaže, rekao je tada 7. STUDENOGA 2013.Josip Đakić…

Pa evo dragi hrvatski branitelji, možda netko od Vas izvuče pouke koje su nam svima jako potrebne, sad već u poznijim godinama, kad smo skoro svi i bolesni i kad nam naša braća po oružju umiru svakog dana u pedesetim godinama, mladi i tužni, upravo zbog onih tzv vođa koji  na perfidan način koketiraju sa vrhuškom političke “elite” i samim tim navodno drže sve hrvatske branitelje pod kontrolom, jer to od njih navodno zahtijeva svaka vladajuća struktura. A sve to samo zbog nemilih povlastica koje oni uživaju i ogromnih financijskih sredstava koja se troše u “tko zna kakve svrhe”, dok veliki broj hrvatskih branitelja još uvijek kopa po kontejnerima, a veliki broj ih nije ni statusno ni stambeno riješen.O teško oboljelima da i ne govorimo. Sramotno zar ne?Ponižavajuće, zar ne?

Zašto šuti ministar Medved? Smije li on sam javno istupiti?

Zašto se ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved nije žustro obratio hrvatskoj javnosti povodom Pupovčeve optužbe da smo se svi mi zapravo borili za kvinslišku NDH, a ne za nezavisnu, demokratsku i samostalnu državu Hrvatsku?

Na zdravim je hrvatskim braniteljima da se pokrenu, kao i na savjesnim građanima RH, jednako tako i na mladima u državi Hrvatskoj koji bježe iz države ogromnih potencijala, u nepoznato. Nije li vrijeme svemu ovom jednom reći , DOSTA?

M.M.Viribus unitis /Braniteljski portal

 

Najnovije

Hrvatsku nismo dobili na lutriji da bismo se s njom kockali

Razgovarao: glavni urednik Vlado Kolak   Karolina Vidović Krišto tijekom protekle četiri godine u Saboru izgradila je reputaciju odlučne i hrabre političarke. Rođena u Vukovaru, ali...

Izrael povukao većinu postrojbi iz Gaze zbog priprema za napad na Rafah

Foto:Wikimedia Commons   Dok se pripremaju za moguću iransku odmazdu zbog smrti višeg generala i šest drugih časnika u Damasku, Izraelci su povukli većinu postrojba iz...

Ukrajina na rubu snaga, Kremlj udara sve jače, dramatično upozorenje američkog generala: Ovo je ili-ili!

Foto:Screenshot/Youtube   Ukrajina je u četvrtak izvijestila o novim masovnim ruskim napadima. Ukrajinske vlasti izvijestile su o eksplozijama na sjeveroistoku, jugu i zapadu zemlje u četvrtak...

Biblijska poruka 12.4.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Tko će nahraniti toliki silan svijet?

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Iv 6,1-15 Ode Isus na drugu stranu Galilejskoga, Tiberijadskog mora. Slijedilo ga silno mnoštvo jer su gledali znamenja što ih je činio na...

General Tolj za RTV Herceg-Bosna: Obnoviti Herceg-Bosnu i pokrenuti reviziju haške presude Hrvatima u BiH

Foto:Screenshot/RTV Herceg-Bosna   „Nisam nikada bio političar niti sam to želio biti. Na ovo me natjerala muka i nevolja. A savjest mi je rekla da moram...