VIDEO Poziv na slavlje povijesne 25. obljetnice Požeške biskupije u Voćinu

Središnje slavlje srebrnog jubileja Požeške biskupije bit će održano u nedjelju 21. kolovoza u Voćinu, na blagdan Gospe Voćinske, s početkom u 18.30 sati, kada će i voćinska crkva biti proglašena Manjom bazilikom...

foto-screenshot

Središnje slavlje srebrnog jubileja Požeške biskupije bit će održano u nedjelju 21. kolovoza u Voćinu, na blagdan Gospe Voćinske, s početkom u 18.30 sati, kada će i voćinska crkva biti proglašena Manjom bazilikom.

U zajedništvu s domaćim biskupom Antunom Škvorčevićem, drugim biskupima iz Hrvatske i inozemstva, svećenicima, redovnicima i redovnicama te Božjim narodom požeške mjesne Crkve, slavlje će predvoditi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Na blagdan slavenskih apostola svetih Ćirila i Metoda, 5. srpnja 1997. godine sv. Ivan Pavao II. utemeljio je Požešku biskupiju. Nova mjesna Crkva svečano je uspostavljena 27. rujna iste godine u Požegi – euharistijskim slavljem i ređenjem prvog biskupa Antuna Škvorčevića.

„Zahvalni Bogu na brojnim duhovnim plodovima, ove godine slavimo 25. obljetnicu Požeške biskupije“, ističu iz Požeške biskupije i pozivaju „Budimo dionici ovog povijesnog događaja, pođimo na hodočašće u Voćin, te u zajedništvu Marijom, Isusovom Majkom – Gospom Voćinskom, zahvalimo Bogu na daru Požeške biskupije“.

L.K.