(VIDEO) Preminuo dr. Stjepan Bačić, bivši HDZ-ov sabornik i predsjednik Udruge Macelj 1945. – zašto DORH nije procesuirao zločine na koje je ukazivao?

Kada sam bio zastupnik 2004. godine, u Saboru sam tadašnjem Glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću postavio pitanje zašto se ne procesuiraju zločini za koje imamo dokaze i svjedoke. MUP je tada imao evidentiranih preko 900 lokacija sa hrvatskim žrtvama...

Foto: Hrvoje Pilić- Bajić mi je samo odgovorio da je sve „u postupku“

Bivši saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik Udruge Macelj 1945. Stjepan Bačić preminuo je u utorak iznenada u 73. godini života u Zagrebu, doznaje se iz kruga njegove obitelji.

Primarijus Bačić bio je zastupnik u Hrvatskom saboru od 2003. do 2008. godine. U razdoblju od 1990. do 1998. Bačić je bio ravnatelj Kliničke bolnice Merkur, a zamjenik ministra zdravstva od 1998. do 2000. godine. Nakon umirovljenja Bačić je bio predsjednik Udruge Macelj.

Kao predsjednik udruge dr. Stjepan Bačić podsjećao je na niz napora oko organizacije obilježavanja 70. obljetnice masovnih jugoslavenskih komunističkih zločina nad hrvatskim narodom u Maceljskoj šumi 2016. godine. U svom radu udruga vodi brigu oko spomen crkve i kapele u Macelju te je organizirala predstavljanje monografije o tom komunističkom zločinu prikrivenom od javnosti.

Foto: fahNaime, na službenom pokopu maceljskih žrtava 22. listopada 2005. nisu prisustvovali službeni mediji te je ukop 1163 žrtve ostao praktično nezabilježen u hrvatskoj javnosti.Stjepan Bačić rođen je 10. rujna 1945. u Oriovcu kod Slavonskog Broda. Završio je Medicinski fakultet u Zagrebu te specijalizirao otorinolaringologiju.

Pogledajte gostovanje dr. Bačića u emisiji ”Jeste li znali” na Laudato TV gdje su govorili o Macelju, stratištu mnogobrojnih Hrvata koje su pobili partizani 4. i 5. lipnja 1945. godine:

godine:

Gostujući u Bujici na Z1 televiziji, predsjednik Udruge „Macelj 1945.“ dr. Stjepan Bačić, kritički je progovorio o neprocesuiranju komunističkih poslijeratnih zločina Titovih partizana: ” Kada sam bio zastupnik 2004. godine, u Saboru sam tadašnjem Glavnom državnom odvjetniku Mladenu Bajiću postavio pitanje zašto se ne procesuiraju zločini za koje imamo dokaze i svjedoke. MUP je tada imao evidentiranih preko 900 lokacija sa hrvatskim žrtvama. Bajić mi je samo odgovorio da je sve „u postupku“”, naglasio je dr. Bačić.H

Gostovanje dr. Bačića s g. Damirom Borovčakom pogledajte u Bujici:

G.S.

Comments are closed.