VIDEO: PRIČA KOJA JE DIRNULA I RASPLAKALA MNOGE Dječak je svaku večer provodio ispod lampe na ulici, već je i policiji bio sumnjiv, a onda se saznala bolna istina…

Majka je rekla kako se njezinu sinu, pogrbljenom nad svijećom, često kočio vrat, no svoje školske obveze nikad nije zanemario....

Lokalna policija u gradu Mocheu u Peruu krajem ožujka ove godine pregledavala je sigurne kamere postavljene na ulicama i primijetila nešto neobično – usred noći, po mrklom mraku, zapazili su dječaka kako sjedi nasred pločnika, a kako u blizini nije bilo niti jedne odrasle osobe, pomalo bizaran prizor isprva je u policajcima pobudio sumnju…

Tek kad su povećali snimku, shvatili su da dječak zapravo nešto zapisuje u bilježnicu. Policijska postaja video je odlučila objaviti na svojoj službenoj Facebook stranici, a detalji slučaja koji su ubrzo isplivali na površinu rasplakali su mnoge.

Naime, dječak sa snimke je 12-godišnji Víctor Martín Angulo Córdoba, a siromaštvo i život bez struje natjerali su ga da svoje domaće zadaće piše na cesti, pod svjetlom ulične lampe.

Víctorova posvećenost školi zabilježena sigurnosnim kamerama objavljena je na društvenoj mreži i lokalni novinari uspjeli su doći do njegove obitelji.

Ispostavilo se da si dječakovi roditelji ne mogu priuštiti provođenje struje u ionako skroman dom pa je Víctor bio primoran učiti uz svijeću.

– Jednog dana mi je rekao: ‘Ako nastavim ovako, izgubit ću razum! Bolje da izađem van dovršiti domaću zadaću’ – prepričala je Víctorova majka Rosa Angulo Córdoba, a prenosi portal Oddity Central.

Dodala je kako se njezinu sinu, pogrbljenom nad svijećom, često kočio vrat, no svoje školske obveze nikad nije zanemario.

– Uz sve to, redovito pomaže u kućanskim poslovima i čuva naše ovce od kojih zapravo i živimo – kaže majka.

Nakon što je Víctorova priča dospjela u javnost, javio se i gradonačelnik Mochea, koji je obećao kako će iz vlastita džepa njegovoj obitelji platiti uvođenje struje.

– Samo želim pomoći svojoj obitelji. Želim se školovati i postati policajac te zaustaviti korupciju – izjavio je ovaj odličan učenik šestog razreda osnovne škole, prenosi zadarski…

D.K.

Comments are closed.