Nedjelja, 14. srpnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO PRIJENOS U ŽIVO: Klizački spektakl u zagrebačkom Domu sportova – 51. Zlatna pirueta

KLIKNI OVDJE I GLEDAJ- LIVE STREAM LINK

Klizački spektakl u zagrebačkom Domu sportova – 51. Zlatna pirueta

Zlatna piruetaLedena dvorana će od danas, 5. prosinca do 8. prosinca 2018. godine, ugostiti najviše klizačica i klizača u povijesti natjecanja 51. Zlatne piruete. Čak 175 natjecatelja iz 38 zemalja nastupit će u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji na 51. Zlatnoj pirueti, natjecanju ISU Challenger serije.
Na konferenciji za novinare održanoj na ledu zagrebačkog Doma sportova neke od svojih elemenata izveli su naš sportski par Lana Petranović i Antonio Souza Kordeiru, koji su se za 51. Zlatnu piruetu pripremali u Moskvi.
– Prošle godine sam operirala koljeno i nismo mogli nastupiti na Pirueti. Zato se sada želimo vratiti jači i bolji te pokazati što možemo i što smo sve radili zadnjih godinu dana, izjavila je Lana Petranović.
U seniorskoj konkurenciji nastupit će još i Patricia Skopančić te Hana Cvijanović, koja je prije tri dana na natjecanju u Budimpešti postigla normu za Europsko prvenstvo u Minsku. Od naših natjecatelja u juniorskoj konkurenciji nastupit će Charles Henry Katanović, te Hana Kosić.
Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden i sama priznaje kako nije očekivala ovako veliki broj natjecatelja:
Zlatna pirueta– Da, iznenađena sam rekordnim brojem klizačica i klizača ali i radosna jer mi se čini da je Pirueta konačno došla do nivoa kojega smo oduvijek priželjkivali. Nadamo se prijateljskom i kvalitetnom nadmetanju i ovim putem želim klizačicama, klizačima, trenerima i sucima puno uspjeha.
– Kao što imamo bajku u gradu Zagrebu, tako imamo i bajku na ledu. Grad Zagreb oduvijek je bio dobar domaćin velikim sportskim natjecanjima, te ovim putem zahvaljujem svima na organizaciji. Želim puno uspjeha svim klizačicama i klizačima, te ugodan boravak u Zagrebu uz obavezan posjet Adventu – rekao je pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Milan Pavelić.
Ulaz na natjecanja u četvrtak 6. prosinca bit će besplatan za sve posjetitelje!
51. Zlatnu piruetu otvaraju juniori danas, 5. prosinca, a svečano otvaranje natjecanja je istoga dana s početkom u 18.00 sati.

KLIKNI OVDJE I GLEDAJ- LIVE STREAM LINK

D.J.

Najnovije

Tko je napadač na Trumpa? Registrirani republikanac koji je dao novac demokratima, oglasio se njegov otac

Foto:Platforma X   Američke vlasti identificirale su Thomasa Matthewa Crooksa (20) kao čovjeka koji je pucao na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa i ranio ga. U...

Biblijska poruka 14.7.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Vjerodostojni navještaji i ovjerovljeni navjestitelj

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mk 6,7-13 Dozva Isus dvanaestoricu te ih poče slati dva po dva dajući im vlast nad nečistim dusima. I zapovjedi im da na...

Donald Trump ranjen u pucnjavi – napadač identificiran i neutraliziran

Foto:Screenshot   Amerika je u šoku. Napadnut je bivši predsjednik i republikanski predsjednički kandidat Donald Trump. Lakše je ozlijeđen. Sve se dogodilo u gradu Butleru u...

Umro brat Stjepe Bartulice, katolički svećenik don Angelo Bartulica

Foto:Teleskop.hr   Brat Stjepe Bartulice, katolički svećenik don Angelo Bartulica, preminuo je u Banjoj Luci. Prije tjedan dana 49-godišnji Angelo doživio je težak infarkt i bio...

Rada Borić u besmislu svog života udarila na Božju pobjedu

Piše: Vlado Marušić/Braniteljski portal.ba   Rada Borić ,hrvatska feministkinja, ženska i mirovna aktivistkinja, sveučilišna profesorica i sadašnja zastupnica stranke Možemo u hrvatskom saboru je izjavila :“Boli...