Srijeda, 22. svibnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO Pronašli smo video iz 2003. Thompson je zlatnim hrvatskim rukometašima pjevao na Trgu, a Račan ga nije zabranio…prijenos je išao u živo…

Posebna želja hrvatskih srebrnih nogometaša sa SP-a u Rusiji bila je da im na dočeku u Zagrebu pjeva Marko Perković Thompson. No, nisu nogometaši ni prvi ni jedni koji su željeli da im slavlje uveliča popularni pjevač. 

Vatrene je na dolasku u Zagreb diljem trase kojom su prolazili od zračne luke do Trga bana Jelačića i na Trgu dočekalo čak 550.000 ljudi, a kulminacija dočeka dogodila se na glavnom zagrebačkom trgu. Na kraju programa mikrofon je uzeo kapetan reprezentacije Luka Modrić.

“Imamo još jednu specijalnu želju. Ta je da nam Marko otpjeva još jednu pjesmu”, rekao je Modrić u zagrljaju Marka Perkovića Thompsona. No organizatori su im isključili struju.

Isti dan počeli su napadi na Thompsona o redikuloznih političara i paranoičnih novinara koji su, nakon crnih dresova, čak i u pjesmi “Lijepa li si” vidjeli fašizam.

No vatreni nisu prvi koji su poželjeli da im na dočeku pjeva Thompson.

Hrvatska rukometna reprezentacija je u Portugalu 2. veljače 2003. godine u finalu pobijedila Njemačku i postala svjetski prvak, a naš Ivano Balić proglašen je igračem godine!

Dan poslije finala, 3. veljače 2003.,  igračima je organiziran veliki svečani doček na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gdje se okupilo oko 100.000 ljudi.

Na zahtjev NAŠIH ZLATNIH RUKOMETAŠA nastupio je najpopularniji hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson, sve je uživo prenosila Hrvatska televizija na prvom programu…POGLEDAJTE VIDEO..

Thompson je nastupio na inzistiranje rukometaša, usprkos protivljenju gradskih vlasti o uz prateće hrvatske rukometne reprezentacije, otpjevao je neslužbenu sportsku himnu Hrvatske “Lijepa li si”.

Nakon toga i Goluža je s Thompson otpjevao “Iza devet sela”, pjesmu za koju se vjeruje da je posvećenu generalu Anti Gotovini koji je tad bio u bijegu. Voditelj programa Mirko Fodor zamolio je Thompsona da otpjeva još i “Moj Ivane”.

Kako je bilo na dočeku rukometaša 2003. i što je pjevao Thompson, pogledajte u videu:

“Mi igrači odlazili smo na svaku utakmicu s Thompsonovim pjesmama, a kad smo došli u Zagreb, htjeli smo da i on dođe na pozornicu i otpjeva nekoliko pjesama. Mi smo svjetski prvaci i red je da nam se ispuni poneka želja,”kazao je Slavko Goluža.

Uz Thompsona su slavili Šola, Losert, Matošević, Metličić, Goluža, Kaleb Jović, Džomba, Balić i drugi zlatni hrvatski rukometaši.

Zanimljivo je da je tada predsjednik Vlade bio Ivica Račan i nikome od današnjih dušobrižnika, koji bi nam, u ovoj prigodi, čak oprostili pjesmu “Lijepa li si”, (Đurđica Klancira, bivša glasnogovornica SDP-a)  nije padalo na pamet zabraniti Thompsona ili mu isključiti struju, piše max portal.

Izvor-max portal.

Najnovije

Osuđena za psihičko nasilje nad suprugom

Zagrebačka poduzetnica proglašena je krivom i osuđena jer je bivšeg supruga nazvala pederom.   Prema presudi, učinila je to potkraj prosinca oko 19.30 sati u Zagrebu,...

Vrhovni sud “upozorio” predsjednika HND-a Hrvoja Zovku i njegove apologete: Svojim “teorijama zavjere” omalovažavate rad sudaca

Foto:HRT   Vrhovni sud je, reagirajući na stajalište Hrvatskog novinarskog društva (HND) oko presude tog suda u sporu Hrvatske radiotelevizije (HRT) i predsjednika HND Hrvoja Zovku,...

Ravnatelj Jasenovca Ivo Pejaković podnio je ostavku: Ja odgovaram za rad ustanove

– Ovim putem bih istaknuo da je prema Statutu Javne ustanove Spomen-područja Jasenovac ravnatelj odgovorna osoba koja odgovara za rad ustanove, a samim time...

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

Foto:Podravski list   Do naših je dana enigmom ostao posljednji zadatak koji je Manolić dobio prije prelaska na oslobođeni teritorij. Riječ je bila o organiziranju dotad...

Ginekologinja odgovorila Bereckom: I mi trčimo za život, a očekuje se da taj isti život svojim rukama dokrajčimo

Foto:Facebook/Hod za život   Splitska ginekologinja Katarina Dvornik Meaški reagirala je komentarom na društvenim mrežama na objavu osječkog pedijatra Igora Bereckog vezanu za Hod za život. Berecki,...