Nedjelja, 21. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO Pronašli smo video iz 2003. Thompson je zlatnim hrvatskim rukometašima pjevao na Trgu, a Račan ga nije zabranio…prijenos je išao u živo…

Posebna želja hrvatskih srebrnih nogometaša sa SP-a u Rusiji bila je da im na dočeku u Zagrebu pjeva Marko Perković Thompson. No, nisu nogometaši ni prvi ni jedni koji su željeli da im slavlje uveliča popularni pjevač. 

Vatrene je na dolasku u Zagreb diljem trase kojom su prolazili od zračne luke do Trga bana Jelačića i na Trgu dočekalo čak 550.000 ljudi, a kulminacija dočeka dogodila se na glavnom zagrebačkom trgu. Na kraju programa mikrofon je uzeo kapetan reprezentacije Luka Modrić.

“Imamo još jednu specijalnu želju. Ta je da nam Marko otpjeva još jednu pjesmu”, rekao je Modrić u zagrljaju Marka Perkovića Thompsona. No organizatori su im isključili struju.

Isti dan počeli su napadi na Thompsona o redikuloznih političara i paranoičnih novinara koji su, nakon crnih dresova, čak i u pjesmi “Lijepa li si” vidjeli fašizam.

No vatreni nisu prvi koji su poželjeli da im na dočeku pjeva Thompson.

Hrvatska rukometna reprezentacija je u Portugalu 2. veljače 2003. godine u finalu pobijedila Njemačku i postala svjetski prvak, a naš Ivano Balić proglašen je igračem godine!

Dan poslije finala, 3. veljače 2003.,  igračima je organiziran veliki svečani doček na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gdje se okupilo oko 100.000 ljudi.

Na zahtjev NAŠIH ZLATNIH RUKOMETAŠA nastupio je najpopularniji hrvatski glazbenik Marko Perković Thompson, sve je uživo prenosila Hrvatska televizija na prvom programu…POGLEDAJTE VIDEO..

Thompson je nastupio na inzistiranje rukometaša, usprkos protivljenju gradskih vlasti o uz prateće hrvatske rukometne reprezentacije, otpjevao je neslužbenu sportsku himnu Hrvatske “Lijepa li si”.

Nakon toga i Goluža je s Thompson otpjevao “Iza devet sela”, pjesmu za koju se vjeruje da je posvećenu generalu Anti Gotovini koji je tad bio u bijegu. Voditelj programa Mirko Fodor zamolio je Thompsona da otpjeva još i “Moj Ivane”.

Kako je bilo na dočeku rukometaša 2003. i što je pjevao Thompson, pogledajte u videu:

“Mi igrači odlazili smo na svaku utakmicu s Thompsonovim pjesmama, a kad smo došli u Zagreb, htjeli smo da i on dođe na pozornicu i otpjeva nekoliko pjesama. Mi smo svjetski prvaci i red je da nam se ispuni poneka želja,”kazao je Slavko Goluža.

Uz Thompsona su slavili Šola, Losert, Matošević, Metličić, Goluža, Kaleb Jović, Džomba, Balić i drugi zlatni hrvatski rukometaši.

Zanimljivo je da je tada predsjednik Vlade bio Ivica Račan i nikome od današnjih dušobrižnika, koji bi nam, u ovoj prigodi, čak oprostili pjesmu “Lijepa li si”, (Đurđica Klancira, bivša glasnogovornica SDP-a)  nije padalo na pamet zabraniti Thompsona ili mu isključiti struju, piše max portal.

Izvor-max portal.

Najnovije

DP se oglasio o pregovorima za sastavljanje Vlade: Mi nismo trgovci foteljama

Foto:Domovinski pokret   S obzirom na brojne upite predstavnika medija i javnosti, u nastavku donosimo priopćenje Domovinskog pokreta, piše ta stranka u priopćenju. ''Domovinski pokret priprema ključne...

Papa Franjo: Isus nam danas govori da mi za njega uvijek vrijedimo mnogo

Foto:Vatican Media   Na Četvrtu vazmenu nedjelju, 21. travnja papa Franjo je u 12 sati s prozora svoje radne sobe u vatikanskoj Apostolskoj palači molio Kraljice...

Plenković: Manjine su spremne na suradnju, razgovarat ćemo s DP-om

Foto:HRT   Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je rekao kako postizbornu raspravu treba svesti u realne okvire. - Narod je kazao što misli o svim akterima koji su...

Vlč Marko Bubalo: Molitva i žrtva za  naše pastire

Foto:Katolički tjednik   Izraz "Isus dobri pastir" odnosi se na biblijsku analogiju koja dolazi iz Evanđelja po Ivanu, gdje Isus opisuje sebe kao dobrog pastira koji...

Sveti Anzelmo – veličanstveni Božji um

Foto: Wikipedia   Sveti Anzelmo u širokim slojevima Božjega naroda nije tako poznat, popularan i obljubljen svetac kao neki drugi. No, tko čita njegova filozofska,...