(VIDEO) PULA: ŠUTAO NOGOM LAMPIONE UPALJENE ZA VUKOVAR NA OČIGLED SVIJU!

Pulska policija otkrila je nakon tri dana od prijave počinitelja koji se 18. studenog oko 21.30 sati iskalio na upaljenim lampionima koji su bili postavljeni u Vukovarskoj ulici u Puli u znak Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Šutao ih je nogom na očigled mase ljudi koja je tamo prolazila, ali i palila, odajući počast.

Muškarac koji je sa sinom došao u Vukovarsku ulicu u Puli kako bi odali počast žrtvama vidio je razbacane i zgažene lampione.

“Dijete mi se rasplakalo kada je vidjelo kako je netko namjerno uništio i doslovce zgazio lampione. Zgazio je time simbol. Nisam znao što mu reći osim da ovo nije Pula koju znam. Zgrožen sam”, kazao je čitatelj koji je Regional Expressu poslao fotografije incidenta u pulskoj Vukovarskoj ulici.

On je sa sinom došao kako bi vidio brojne lampione koji se i u Puli tradicionalno pale u znak sjećanja na žrtve Domovinskog rata i u znak sjećanja na žrtvu Vukovara, no netko je razbacao i gazio lampione.

– Htio sam da osjeti taj mir uz svjetla koja se tradicionalno pale svake godine. Ostao sam u šoku vidjevši prizor. Srce mi se stisnulo jer je sve bilo pogaženo, razbacano, uništeno – dodao je muškarac.

Policija je pronašla muškarca koji je uništio lampione za žrtve Vukovara

Riječ je o 41-godišnjem kršitelju zakona kojeg je policija privela te utvrdila sumnju da je na naročito drzak i nepristojan način uznemirio građane i njihov mir pa su protiv njega, po dovršetku istraživanja, podnijeli optužni prijedlog nadležnom sudu radi kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Čitateljica Regional Expressa je događaj uspjela zabilježiti mobitelom, a isto je i prijavljeno policiji.