VIDEO Regata sv. Duje: Splitske legende drugu godinu zaredom bolje od kolega iz Oxforda i Cambrigdea

Član pobjedničke posade Denis Boban, koji je duboko uključen i u organizaciju, priznao je da dugo nije ozbiljno veslao...

Drugu godinu zaredom splitski veslači pobijedili su kolege iz Oxforda i Cambridgea na Utrci legendi na splitskoj Rivi u sklopu Međunarodne veslačke regate „Sv. Duje“. Na 222 metra dugoj stazi od Gata svetog Nikole do Matejuške splitska je posada prva skupila dvije pobjede i to u prve dvije utrke, donosi slobodnadalmacija.hr.

Član pobjedničke posade Denis Boban, koji je duboko uključen i u organizaciju, priznao je da dugo nije ozbiljno veslao.

Iman godina, dobija san koji kil i nisan baš u dobroj spremi. Iako je staza kratka, prilično je zahtjevna – rekao nam je zadihano, premda je od završetka utrke do našeg razgovora prošlo desetak minuta.

Boban je naglasio koliku promociju ovaj događaj donosi gradu Splitu.
– Nema novaca koji mogu platiti ovu vrstu reklame. Samo se u Splitu Oxford i Cambridge nađu u sastavima kao na „Boat Raceu“, a Englezima je žao što sve ovo ne traje dulje.

Uz Bobana su pobjedu Splitu donijeli Siniša Skelin, Jure Mrduljaš, Mile Ražov, Silvio Šupić, Zvonimir Batinić, Ivo Bonacin, Mario Marić i kormilar Roko Perišić.

Posade Oxforda i Cambridgea tradicionalno su sačinjene od osvajača najsjajnijih odličja, no jedan takav James Cracknell nije bio dovoljan Cambridgeu da pobijedi na Utrci legendi. Dvostruki zlatni olimpijac i šesterostruki svjetski prvak baš je jučer napunio 47 godina.

– Slavio sam rođendan dokasno pa zato nisam bio pravi. Išao sam spavati u 5 ujutro, a neki moji kolege nisu uopće spavali, haha – otkrio je Cracknell koji se usprkos godinama i dalje sjajno drži. Kako fizički, tako i veslački jer je prije mjesec dana postao najstariji pobjednik „Boat Racea“ kada je Cambridge na Temzi svladao Oxford.

Mnogi građani i turisti koji su se zatekli na Rivi zastali su i bacili oko na utrku, uz podnevnu kavicu i šetnju s obitelji. Srećom je poslužilo i vrijeme pa je taman pred početak zasjalo sunce i rastjeralo kišne oblake koji su od jutra prijetili Splitu.

Drugu godinu zaredom splitski veslači pobijedili su kolege iz Oxforda i Cambridgea na Utrci legendi na splitskoj Rivi u sklopu Međunarodne veslačke regate „Sv. Duje“.

Okršaj legendi s Matejuške je promatrao i splitski gradonačelnik Opara koji ove godine nije veslao.

– Zato su naši i pobijedili – našalio se dobro raspoloženi poteštat i dodao:

– Činjenica što baš u Splitu posade Oxforda i Cambridgea već 15 godina imaju prvu priliku za revanš nakon „Boat Racea“ najveća je promidžba gradu. Split se i u veslanju odavno uvrstio na svjetsku kartu najvećih događaja, donosi slobodnadalmacija.hr.

Više o svemu-FOTO-OVDJE

D.J.