VIDEO: RUŽA TOMAŠIĆ-Kao temelje Europe Ursula von der Leyen navela je grčku filozofiju i rimsko pravo, a kršćanstvo je smetnula s uma!

Tomašić Ursuli von der Leyen: Znamo kako je Jugoslavija završila, tako će i vaša vizija...

Kandidatkinja za predsjednicu Europske komisije Ursula von der Leyen iznijela je svoju federalističku viziju EU-a. Kao temelje Europe navela je grčku filozofiju i rimsko pravo, a kršćanstvo je smetnula s uma. Zato sam ju ja podsjetila na ono što je ona kao “demokršćanka” zaboravila!, napisala je Ruža Tomašić na svom Facebooku.
Ruža Tomašić (HKS/ECR) je rekla kako je von der Leyen iznijela „vrlo ambiciozan plan“, ali nije govorila o provedbi te je usporedila njen program s „grandioznim idejama“ o bratstvu i jedinstvu i Jugoslaviji.
Ruža Tomašić, koja je u EP birana po treći put, ovaj put na listi Hrvatskih suverenista, usporedila je EU Ursule von der Leyen s Jugoslavijom. 
–  Odrastajući u socijalističkoj Jugoslaviji imala sam prilike čuti neke grandiozne ideje slične Vašima. Bratstvo i jedinstvo, politička integracija, zajednička vojska, veća radnička i ženska prava… Znamo kako je to završilo. Isto će završiti i Vaša vizija zato što građani to ne žele… Govorite o zajedništvu i jednakosti u Europi, a zaboravljate da su sve čelne funkcije EU institucija zaposjele stare članice i još predlažete preglasavanje u području vanjske i sigurnosne politike. Toliko o jednakosti! U govoru ste spomenuli temelje Europe u grčkoj filozofiji i rimskom pravu, ali kao demokršćanka propustili ste spomenuti kršćanstvo. Vaša Europa bježi od svojih korijena i zato je osuđena na propast, zaključila je Tomašić na kraju govora.

G.S.