(VIDEO) ŠEŠELJ SLAVI PUŠTANJE SIMATOVIĆA, i njega su prije 10 godina pustili jer je “na samrti”, izbila velika svađa među Srbima!

Ratni zločinac Vojislav Šešelj i dalje je zvijezda medija, ali u posljednjem gostovanju baš se i nije proslavio. Šešelj je gostovao na Kurir TV-u u povodu puštanja ratnog zločinca Franka Simatovića na liječenje u Beograd. Društvo u studiju mu je pravio i Zoran Vuletić, predsjednik Građanskog demokratskog foruma.

“Procijenili su da mu nije ostalo puno života. Razbolio se od raka gušterače. Kad su procijenili da mu više nema spasa, tribunal ga je odlučio isporučiti u Srbiju. Od naših liječnika sad ovisi hoće li se oporaviti ili će mu produžiti život. Puštaju samo onda kad očekuju da će netko umrijeti”, rekao je Šešelj. On sam je inače pred desetak godina pušten s odsluživanja kazne koja mu je dosuđena u Haagu za genocid i ostalo, je mu je “ostalo najviše šest mjeseci života” i još je živ.

Dok je Šešelj kritizirao Haški tribunal zbog načina donošenja presuda, između sugovornika je izbila žestoka polemika. Vuletić je prvo primijetio da nakon Šešeljevih kritika o Haškom sudu mnoge javne ličnosti iznose slična mišljenja, što je ocijenio negativnom pojavom.

“Gospodin Šešelj, naravno, nije jedini koji tako govori, ali on uvijek to izgovori prvi, pa za njim idu svi ovi branioci od Tome File i svih ostalih.”, rekao je Vuletić.

Šešelj je odgovorio: “Ide vojska četnička!”

Vuletić: “Fali nam sve… Možete pobijediti marifetlucima, tako ste dalje i vi kroz Vučića svakako na vlasti”

Šešelj: “Ja to ne primjećujem, kad pobijede radikali, bit će sve u plavom, jer će poplaviti svi oni koji se budu protivili radikalima.”, rekao je Šešelj.

Vuletić: “Po mom sudu i kiteriju vi i niste mjera patriotizma. Ja sam od vas veći patriot tisuću puta. Želim ograditi srpski narod od vaše politike. Vidimo koja je politika odvela ove ljude u Haag. Vi ste poražen čovjek u svakom smislu”

Šešelj: “Ja dok dišem ne mogu biti poražen”

Vuletić: “Vaša politika je poražena. Vi se busate u prsa da ste nacionalist. Borili ste se za Veliku Srbiju”

Šešelj: “I dalje se borim”

Vuletić: Borite se, ali ste poraženi, izgubili smo sve ratove, redom od Hrvata, Bošnjaka i Albanaca”

Šešelj: “Ne zbog mene”

Vuletić: “Željeli ste veliku Srbiju”

Šešelj: “Želim je i dalje”

Vuletić: “I ja želim biti na Mjesecu… Sveukupno je vaša politka doživjela debakl, a Srbija je izmoždena zbog tog debakla i Srbija je 2000. jedva preživjela… Objasnite bi li bilo toliko optuženih da je Krajina prihvatila plan Z4? Vi i Milošević odbili ste plan, kao i Krajišnici. Kakav epilog smo dobili? Rat u Hrvatskoj je trajao pet godina prije Oluje, ne samo pet dana za vrijeme Oluje”

Šešelj: “Što je sadržavao Z4?”

“Ono što vi sada sanjate, ono što je srpska krajina kroz vladu u egzilu prihvatila 2003.”, odgovorio je Vuletić.

Pred kraj emisije sugovornici su se nadvikivali, što se nastavilo i nakon što je voditeljica Silvija Slamig odjavila emisiju na Kurir TV-u.