(VIDEO) SKANDALOZNO, POLICIJA POTRPALA HOS-ovce U MARICE: “PA DOBILI SMO POZIV OD PLENKOVIĆA! NISMO VIKALI ZDS!”

Na ulasku u Knin policajci su spriječili 20 članova Udruge veterana 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban i s policijskim vozilima, tzv. “maricama”, ih sada prepraćuju u Šibenik, piše Slobodna Dalmacija.

Kiša prvi problem, oznaka HOS drugi problem – na ulasku u Knin policajci su spriječili 20 članova Udruge veterana 9. bojne HOS-a Rafael vitez Boban i s policijskim vozilima tzv. “maricama” ih sada prepraćuju u Šibenik. Na prvoj fotografiji su Anita Martinović, tajnica Udruge vetarana 9. bojne HOS-a, i bojnik u miru Miće Ćuk u policijskom vozilu, a na drugoj Ante Lučić u policijskoj ‘marici‘.

– Kao udruga smo dobili pozivnicu za sudjelovanje u protokolu od Ministarstva hrvatskih branitelja, a ja kao zapovjednik 114. brigade Hrvatske osobno od premijera Andreja Plenkovića. I evo me sada u marici – javio se pukovnik u miru Marko Skejo.

– Ne zna ni policija što će s nama, ni za koji prekršaj će nas prozvati. Evo su nas doveli u Šibenik, ispred policijske postaje i sad čekamo.

Umjesto da smo u Kninu, gdje smo bili i 1995. kao podrška našoj Četvrtoj gardijskoj brigadi Paucima, gdje smo bili zaduženi za čuvanje njihovog boka tijekom proboja – ističe bojnik u miru Miće Ćuk, veteran 9. bojne HOS-a.

Nemalo su bili iznenađeni branitelji kada ih je zaustavilo pri ulazu u Knin.

– Niti smo vikali, niti pozdravljali, niti smetali ikome… Užasno se osjećamo.