VIDEO; ŠOKANTNO- “Koliki danak plaća Hrvatska -Francuskoj, kao svojoj europskoj koloniji kroz Bina Istra, Zagrebački Aerodrom, Ratne Zrakoplove”,..? Talijanska Premijerka Meloni iznijela šokantne dokaze!

Zatim je Meloni pokazala i drugu fotografiju, koja je samo dodatno podgrijala ovaj teški horor koji će uslijediti nakon saznanja kako je Francuska praktički stavila “šapu” na svoje bivše kolonije i tako ih dovela u moderni sustav ropstva...

foto-screenshot

Koliki danak plaća Hrvatska -Francuskoj , kao svojoj europskoj koloniji kroz Bina Istra, Zagrebački Aerodrom, Ratne Zrakoplove,..?

Talijanska Premijerka Meloni iznijela šokantne dokaze!

Gostujući u emisiji “Non è l’Arena”, na talijanskoj televiziji LA7,premijerka Georgia Meloni iznijela je šokantne tvrdnje o eksploataciji prirodnih bogatstava zemalja afričkog kontinenta od strane Francuske.

Talijanska premijerka Giorgija Meloni-foto-screenshot

– To se zove CFA franak, valuta koju Francuska tiska za svoje bivše kolonije (14 afričkih zemalja) na koju se primjenjuje -seigniorage (danak gospodaru) i na temelju koje iskorištava resurse tih naroda – premijerka Italije izjavila je i pokazala fotografiju novca – donosi Epoha.

Postoje dvije varijante ovog novca, jedna se koristi u srednjoj, a druga u zapadnoj Africi, ali obje imaju istu vrijednost.

Zatim je Meloni pokazala i drugu fotografiju, koja je samo dodatno podgrijala horor koji će uslijediti nakon saznanja kako je Francuska praktički stavila “šapu” na svoje bivše kolonije i tako ih dovela u moderni sustav ropstva.

Pogledajte video s Hrvatskim prijevodom

Video izvor: https://t.me/SIMUN_NEWS_ROOM

– Ovo je dijete koje radi u rudniku zlata u Burkini Faso (država u zapadnoj Africi), ova zemlja je jedna od najsiromašnijih na svijetu. Francuska tiska kolonijalni novac za Burkinu Faso koja ima zlato, a zauzvrat traže da 50 posto svega što Burkina Faso izveze završi u blagajni francuske riznice. Zlato, po koje ovo dijete odlazi u tunele po njega, završava u blagajni francuske riznice – rekla je premijerka Italije Giorgija Meloni.

Stoga se samo po sebi nameće pitanje; “Koliki danak plaća Hrvatska -Francuskoj kao svojoj europskoj koloniji kroz Bina Istra, Zagrebački Aerodrom, Ratne Zrakoplove”,…?

VEZANE VIJESTI

Giorgia Meloni na skupu Voxa u Španjolskoj: “Živjela Europa domoljuba!”