Četvrtak, 20. lipnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO- SRBIJA U ŠOKU: VUČIĆ DOBIO ZATVOR…U HRVATSKU DOŠAO SRBIN DODIK I U TREN “PROLIO MLIJEKO” KOLINDE I VUČIĆA…I NIKOM NIŠTA…

PETA BRZINA: Nije sve ovo oko Kolinde, Vučića i Dodika lako polovati jer se sve zapetljalo, ali evo pokušat ću barem mi auto nema šest brzina.

Pa idemo redom…

Orkestrirano i dobro smišljeno u srbijanskoj kuhinji laži; Vulin će uz sufliranje srbijanskog PR zazivati ustaše a Vučić će omalovažiti sve hrvatske vrijednosti, između ostalog i blaženog Alojzija Stepinca. Odmah potom stiže Dodik i ku*či se po Hrvatskoj ko puran u svom šoru.

Za posjeta srbijanskog predsjednika Vučića, ponajprije Banskim dvorima, gdje ga je sva usplahirena dočekala hrvatska predsjednica i još k tomu počasna garda, dok je Vučić lijeno izlazeći iz blindiranog automobila, imao problem sa zakopčavanjem dvije puce na svojoj zimskoj bundi gazeći po crvenom tepihu. Jedva ih je od straha od Vulinovih ustaša uspio zakopčati prije nego što je orkestar počeo svirati himne.

Naime, ovaj put najviše je tom Vučićevom strahu od “ogromnog broja ustaša” doprinio Vulin kojih je po Vulinu i još nekim jako bliskim suradnicima Vučića, puna Hrvatska. Vučić je sav zajapuren, bezbojnog i bezličnog izraza na licu više lamatao očima oko sebe nego što je slušao himnu i spuštenog nosa gledao u lijepo postrojene hrvatske vojnike , bojeći se da pred njega kojim slučajem ne iskoči par milijuna ustaša i počmu ga ganjati po Pantovčaku.

“Vuline, Vuline, **bem te da te **bem”

Vulinova glasna zazivanja ustaša i paraniočno upozoravanje Vučića da bi ga u “ustaškoj Hrvatskoj” mogli zaskočiti “crne ustaše”, očito su Vučiću utjerala strah u kosti, i pokvarili mu probavni trakt. Međutim je Vučić kao prekaljeni ratnik koji je prolazio sva ratišta još ratnih devedesetih od Hrvatske do BiH, sa svojim idolom, četničkim vojvodom Šešeljem, odjednom moguće shvatio da se ne nalazi pred krvoločnim Vulinovim ustašama već pred najboljim vojnicima na svijetu i pred Uredom hrvatske predsjednice pa se uspio nekako pribrati i ostati na nogama.

“Nije mu bilo lako pa dobio zatvor probavnog trakta”

Zanimljivo je da je baš njemu, hrvatski časnik odmjerenim vojničkim koracima i potezima sa mačem uzviknuo u prijavku; vaša ekselencijo, počasni vod hrvatske vojske postrojen je vama u čast. Mogu zamisliti kako se u tom trenu Vučić osjećao kada mu je ovaj dolazio s mačem ispred počasnog voda i onako mašući trebao predati prijavak i nazvati ga ekselencijom, ko da je u najmanju ruku došao Kim Jong Un, a ne čovjek od dva metra sa srcem ko u trtka, male ptičice, mislim i najmanje, koja se može rijetko vidjeti po šumarcima i grmovima u hrvatskoj i kojoj herc kuca petsto puta u minuti. Možda je Vučić pomislio da će ga ovaj s mačem skratiti za glavu da barem donekle bude iste visine ko hrvatska predsjednica. Ali za divno čudo, niti je Vučić skraćen za glavu, niti su ga zaskočile Vulinove ustaše, hrvatski časnik mu je onako gordo kako to hrvatska vojska i radi dao počasni vojnički prijavak, i to sve bivšem prekaljenom i velikom borcu za veliku srbiju. Vučić je moguće tek tad shvatio da je ostao živ i da se tu ne radi o nikakvim Vulinovim ustašama već o odlično ustrojenoj i dostojanstvenoj hrvatskoj vojsci, pa je jedva sa knedlom u grlu izustio; “pozdrav vojnici”- i sve to spuštene glave bez iti malo životnosti i poštovanja, jer zna dobro taj isti Vučić što su pripadnici te iste hrvatske vojske u srpskoj agresiji na Hrvatsku uradili onima koje je Vučić ne tako davno huškao i sa ubojitim automatskim oružjem u ruci obilazio po položajima zajedno sa četnikom Šešeljem, kao što je i on sam.

Tek nešto kasnije kad je ušao u ured predsjednice,ohrabren njenim sigurnim vojničkim korakom koji je slabokrvno i još uvijek blijedo slijedio u stopu da slučajno ne skrene s rute i tek onda kad je odgonetnio što na rukavu predsjedničinog sakoa na glagoljici piše postao je malo hrabriji, a tek poslije videći u mnoštvu novinara i svoje beogradske i srpske naručene kamermane postao je nešto goropadniji.

Potvrdu svoje nemile hrabrosti, stečene još tamo devedesetih, koja se u njemu naglo probudila, stekao je spoznajom da uskoro ide na sastanak sa predstavnicima Hrvatske vlade koja je zbog njega zabranila čak i ženam, udovicama hrvatskih branitelja da ne smiju doći na Trg sv Marka jer je Vučić jako plahe naravi što je i te kako bilo vidljivo kad mu je netko sa strane dobacio” Vučiću kad ćeš u Hrvartsku Glinu” na što ovaj nemili heroj i borac za veliku srbiju nije mogao ostati ravnodušan i samim time pokazao da mu je velika srbija i te kako utkana u njegovo nježno, kako Kolinda kaže “europsko” biće, i da se iste nikada neće odreći. Kad je vidio onog krupnog goraša iz kamena što mu je dobacio jedinu ispravnu rečenivu stiskao mu se šu*ak i zaokret.Okrenuo se kao nekad Muhammad Ali u ringu i usred Hrvatske počeo od straha vikati da se on nikoga ne boji.Međutim se naglo predomislio, okrenuo i nastavio okružen specijalcima u civilu, gaziti prema uredu vlade gdje ga je čekao njegov dobar domaćin, koji će ga kako reče , pitati da plati ratnu odštetu počinjenu u velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku u kojoj je i sam Vučić sudjelovao!?

Sve je to nekako prošlo u redu ali je Vučić imao još veliki broj obaveza a jedna od njih je bila i otići kod prvog čovjeka crkve u Hrvata. I tamo ga je u stopu sljedila Kolinda zvana hrabrost bez koje bi Vučić očito brzo posijedio od straha od Vulinovih ustaša. Što su tamo pričali sam dragi Bog zna. A samom Vučiću je laknulo kad je prvi dan posjete došao kraju , ali trebalo je prespavati i noć u zemlji punoj Vulinovih ustaša. Kako je tu noć Vučić uspio preživjeti to samo on zna, naravno od straha. Ujutro je već izgledao nešto bolje, pune mješine raznih delicija koje su njemu u čast kuhali, pekli, itd,živ, dobro ispavan, odmoran i svjež za pokret u Hrvatsku Baniju, Gvozd/Vrginmost…

Naime Vučić je već idućeg dana krenuo spokojno na njemu dobro poznate terene iz devedesetih u Vrginmost ili Gvozd.

“E tu je sad Vučić svoj na svom”.

Došao je na nekoliko kilometara udaljeno mjesto ili selo od Gline u kojoj je tadašnji ali ovaj isti “Kolindin europski Vučić” kao srpski narodni heroj još grlato huškao babe i djedove i vapio za velikom srbijom, i to pred nekoliko desetaka staraca i starica, jer mu se sva vojska razbježala a samim tim mu se rastočio i san o velikoj srbiji pa je tada udario po svom Slobi. Ostatak priče svi dobro znadete, a o tom koliko je jadni i isprepadani Vučić pretrpio straha od Vulinovih ustaša to bi njega trebalo pitati.

No tek sad nastupaju problemi po Vučića i njegov probavni trakt ili zatvor od straha.

Na kraju ga sad u Srbiji čeka još veći problem jer će ga četnici Vulin, Dačić i ostali pitati”što si bre bio onako isprepadan i mekan sa ustašama”? Što si se usro bre? Ko će ga znati, možda im Vučić ponešto i odgovori ono tipa, pa bre Vuline nema tamo nikakvih ustaša idiotu jedan, isprepadao si me tako da sam se skoro usro a sad još imam i problema sa probavnim traktom i to sve zbog tebe tako glupog i četnički zadojenog. Ha, e to bi bio dobar odgovor tom krelcu Vulinu koji je cijelo vrijeme kokodakao ko kokoš kad snese jaje pa kokodače da cela srbija čuje.

“Europski po/četnikVučić”

A evo čitam izjavu predsjednice da se sastala sa “europskim” Vučićem, da, dobro ste pročitali to je žena rekla.Evo točno ovo je kazala;”Vučić s kojim sam ja razgovarala je europski Vučić, a ne onaj iz 90-ih. I još potvrdila. Apsolutno i definitivno, kazala je. Bogme se osvrnula i na kritike svoje izjave o prosvjednicima u središtu Zagreba kao “pojedincima s ruba političkog spektra”. Ustrajala je i na tom da je apsolutno netočno da je bilo koga nazivala marginalcima.Dalje je još rekla; “To su bile zlonamjerne insinuacije izvučene iz konteksta. “Nikoga u Hrvatskoj ne bih nazvala marginalcima jer svako je mišljenje bitno”, kazala je Grabar-Kitarović. Pa nastavlja dalje;To sam naglasila jer se u tom kontekstu spominjala desnica”, rekla je, izrazivši žaljenje ako su se branitelji i udovice osjetili prozvanima.

E sad je ovdje malo zapela ko ja nedavno na jednoj stepenici koja je malo bila višlja od druge.Koliko sam ja mogao vidjeti iz svega što se događalo , na službeno i na vrijeme prijavljenom mjestu za prosvejd udovica, Trgu Svetog Marka, već iz kažu sigurnosnih razloga na Trgu Josipa Bana Jelačića, tamo su udovice hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata jedine organizirale prijavljeni i demokratski odrađen prosvjed, a svi ostali su samo došli jer su udovice u svom javnom pozivu pozvale sve koji im se žele pridružiti na uljuđenom i mirnom prosvjedu. Nešto je tu predsjednici nejasno, barem meni tako izgleda. Možda je bila malo i umorna jer Vučić ima dva metra i dug korak, pa tko će to pratiti u pustim marširanjima po- od policije okupiranom Zagrebu, ko da je negdje u centru Zagreba pao NLO.

I dalje predsjednica kaže; Smatram da je u međuvremenu potrebno rješavati i druga pitanja bitna za oba naroda, istaknuvši gospodarsku suradnju….U redu, neka se radi na tom planu ako ga hrvatska uopće ima!?.A možda su malo pričali i o već zaboravljenom Agrokoru? Baš taj Lex Agrokor je, čini mi se kost u grlu hrvatskom gospodarstvu i šire.

Povelja UN o ljudskim pravima, slobodama govora i svega drugog

E, ovo sad me stvarno naljutilo, što je rekla; “Onaj pozitivan dio suradnje na dobrobit obje države daleko nadmašuje probleme s kojima se u ovom trenutku susrećemo”, zaključila je predsjednica…

Eto po našoj predsjednici interes daleko nadmašuje probleme sa kojim se susreću obitelji i naraštaji nestalih, likvidiranih, iskasapljenih civila, djece, hrvatskih vojnika koji su stvorili Hrvatsku? Pa gdje je tu predsjednice emocija osim interesa? Gdje je tu empatija prema svim tim jadnim majkama, udovicama, djeci nestalih. Gdje odjednom nestao predsjedničin domoljubni zanos? A gdje odjednom nestade onaj uzvik koji je ponavljala pobjedničke večeri; Vi ste moj glaas ja sam Vaaša snaaagaa!

Eto malo, ali samo malo glasa naroda i odmah narod ne valja

“Malo je zalutala i govoreći na jednoj Tv se malo zanijela i zaigrala sa svim tim nemilim i strašnim likvidiranim i nestalim ljudima koji su branili hrvatsku od Vučića kojemu je zapravo mjesto u Remetincu a ne na Pantovčaku, u Uredu Vlade RH, Zagrebačkoj Katedrali, Gvozdu i tako redom”. Ona je njega zapravo “nesvjesno abolirala” i pravdala znajući da je taj isti, sad već za nju “europski Vučić” hrvatski neprijatelj sa oružjem u rukama bio jednako spreman kao i svi drugi krvoloci koji su žarili i palili po hrvatskoj u srbo četničkoj i JNA agresiji na Hrvatsku, a sad odjednom ona njegovu prošlost želi javno izbrisati iz kolektivno sjećanja hrvatskih stradalnika i naziva ga “europskim četnikom, pardon, Vučićem”. Ma bravo predsjednice, bravo i gotovo, svaka ti dala, što bi rekao naš domaći čovjek, marginalac, seljak, branitelj, heroj obrambenog Domovinskog rata, udovice hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i svi mi koji smo ti dali glas da bi nas sad ovako lijepo bubnula prstom u oko. “E neka i treba nam tako, jer bolje nismo niti zaslužili.”Ali mi nismo “popušili “umiljatu i dodvornički “prljavu” i dobro odglumljenu retoriku po/četnika Vučića, a neki jesu.O.. da, i te kako jesu.Na veliku žalost svih onih koje je predsjednica usput jako brzo zaboravila samo kako bi odradila “postavljenu joj i dirigiranu domaću zadaću”.Umjesto da je Vučić dovezao barem šleper dokumenata donio je tek nekoliko prašnjavih papirića. Umjesto da je Vučić dovezao barem dva autobusa srpskih ratnih zločinaca dovezao je na desetke autobusa i napunio dvoranu LISINSKI I ODRŽAO ZAJEDNO SA Pupovcem lekciju naivnoj hrvatskoj politici, i sve to za samo nekoliko pravoslavnih manjinskih ruku u saboru!

Mogao bih s toga sad ovdje zbog navodno dobrih odnosa citirati pjesmu još jednog četnika i četničkog vojvode Čorbe, koju preporučam i predsjednici i hrvatskim političarima da poslušaju; “Pogledaj dom svoj anđele, i skini paučinu s očiju, vidjet ćeš prizore potresne, vidjet ćeš tugu smrt i jad”, ja bih još nadodao, kontejnere i pučke kuhinje. Upravo je na tu tugu smrt i jad koju je Vučić vraćajući se slavodobitno u sbiju ostavio iza sebe, “zaboravila hrvatska predsjednica” sva usplahirena njegovim dolaskom i možda “tužna njegovim odlaskom”.Uostalom nije problem predsjednici otići kod Portfirija koji je njoj i Vučiću održao predavanje bez da iti jednom rečenicom ili riječi spomene ime države Hrvatske u kojoj ordinira taj bradati i ponekad jako uz četničke pjesme raspjevani pop.I još samo jedna važna napomena za zaboravne;U svakom ratu su povijest pisali pobjednici, naravno, osim u Domovinskom ratu.To možete pitati onu ministricu Divjak.

E da, sad je na redu srbin Vučić, Vulin i ostala svita

Predsjednica je svoje odradila, pa će mo vidjeti što su rezultati cijelog ovog pomalo i napumpanog posjeta. Sad je Srbija na potezu. A Vulin i njegove ustaše bi se sad naglo mogle pretvoriti u vapaje i zapomaganja da će ih zbog svega ovog prožderati njegovi bradati i neuredni ravnogorski i ini četnici u srbiji.

Ode Vučić i eto ti ga sad, na brzaka doletio odnekud iz Republike srpske nekakav novi srbin Milorad Dodik i usred Hrvatske opleo odmah po Hrvatskoj i ratnoj odšteti Hrvatskoj od strane agresorske srbije, pa kaže; “Ma neće Srbija platiti nikakvu oštetu hrvatskoj već Hrvatska mora platiti ratnu odštetu srbiji kaže on usred Hrvatske i ostade živ”. A u hrvatskoj muk. Ja osluškujem ali nitko ništa, ko da to nije u Karlovcu izjavio predsjednik četničke tvorevine , tamo neke RS, sa kojim se voli družiti Aleksandar Vučić koji je nekoliko sati prije pričao mirotvorske europske bajke po hrvatskoj. I što sad? Ja stvarno nemam pojma!? A Vi gospodo, koji ovo čitate? Na što sve ove dobro isprepletene srpske, opančarske i tko zna još čije igre vas podsjećaju? Tko tu koga više ili manje? Da ne kažem što.

Ovom izjavom srbin Dodik, inače omiljen projatelj Vučiću, svojom izjavom da Hrvatska mora srbiji platiti ratnu odštetu zato što je srbija napala Hrvatsku,proli za tren svo mlijeko što su teškom mukom i trudom u dva dana pomuzli Kolinda i Vučić.

FB Miodrag Linta

To ti ga dođe na ono što napisa onaj koji je navodno isplanirao posjet Vučića Gvozdu, Miodrag Linta na svom facebooku, da sve ono što nisu uspjeli u ratu će oraditi u miru, misleći pri tom na zacrtane velikosrpske granice, Karlovac, Karlobag Virovitica o kojima je u srbijanskom parlamentu ne tako davno grlato govorio i sam Vučić, ko da su došli zapišati teren ko lavovi u pustinji kad zapišaju drvo i debelu ladovinu, pa ti dođi blizu ako imaš mu*a, iz onih dokumentarnih emisija, uredio Đelo Hađiselimović.

Ma jok bato, Vučić kaže da nikad nije ovo govorio. E ovo je govor u srbijanskom parlamentu koji mnogi ne objavljuju, pa poslušajte što govori sad već neki novi “europski Vučić”.

Pogledajte video

Nije lako plački kad mu idol govori-Pogledajte i OVO

https://www.youtube.com/watch?v=_VIdoXq7F2c

M.M.Viribus unitis

Najnovije

Politico: Ovo je novi šef NATO-a, oko toga su se složile sve države članice Saveza

Foto:Pixabay   Mark Rutte bit će sljedeći glavni tajnik NATO-a nakon što su se sve 32 članice saveza složile da nizozemski premijer u odlasku naslijedi Jensa...

Stradanje djece u Domovinskom obrambenom i oslobodilačkom ratu (Prof. dr. sc. Mihovil Biočić)

Foto:Croativ.net   Ne postoji na svijetu veća bol od gubitka djeteta, osobito ubojstvom. I ne postoji na ovom svijetu razlog ili ideologija koja bi opravdala ubojstvo...

Prof. dr. Josip Vrandečić: Naš konzervativizam jači je i otporniji nego na zapadu

Foto:Slobodna Dalmacija   Razgovor s povjesničarom prof. dr. Josipom Vrandečićem “Premda se pitanje krize kršćanskoga identiteta u suvremenoj Europi, dio koje je i hrvatski narod, često...

Hitrec: Prvu smo namjerno izgubili da zavaramo protivnike

Piše: Hrvoje Hitrec, Hrvatsko kulturno vijeće   Napokon se vrijeme malo stabiliziralo, sve dok nas ne destabiliziraju toplinski valovi. U vrtu jedna hitrecdobra vijest i jedna...

Biblijska poruka 20.6.2024. i tumačenje fra Tomislava Pervana: Očenaš – molitva nad molitvama

Foto:Radiopostaja Mir Međugorje   Mt 6, 7-15 Reče Isus svojim učenicima: »Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani. Ne nalikujte...