(VIDEO) STEFAN, ILIJA I SLOBODAN” SKINULI ZASTAVU U KNINU I SVE SNIMALI: ODMAH SU PUŠTENI!

Nakon što se društvenim mrežama proteklog vikenda proširila snimka dvojice mladića koji u mjestu Kovačić kod Knina, nedaleko slapa Krčić, s dva jarbola skidaju hrvatsku zastavu uz uzdignuta tri prsta, policija je uhitila dvojicu 20-godišnjaka i 49-godišnjaka koji je snimku objavio na društvenim mrežama.

Incident se dogodio 26. svibnja u mjestu Kovačić na brdu Gradina kod Knina.

”U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka i 49-godišnjakom osumnjičenima za povredu ugleda Republike Hrvatske.

Policijski službenici su, na temelju prikupljenih saznanja i dostupnih materijala na društvenim mrežama, utvrdili kako je 20-godišnjak 26. svibnja u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, s čeličnog stupa skidao hrvatsku zastavu, dok ga je drugi 20-godišnjak snimao i pritom ga poticao govoreći mu da je skine.

Snimljeni materijal su objavili na društvenim mrežama i proslijedili 49-godišnjaku koji ga je potom dijelio drugim osobama putem internetskih komunikacija. Ovakvim su postupanjem grubo omalovažili zastavu Republike Hrvatske.

Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku”, izvijestila je Policijska uprava šibensko-kninska.

Bujica neslužbeno doznaje kako je trojac u nedjelju i pušten iz pritvora, ali i otkrila identitete osumnjičenih. Riječ je o Stefanu Grmuši, Iliji Džepini i njegovom ocu Slobodanu Džepini.

”Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine”, stoji u Kaznenom zakonu u članku 349.