VIDEO Stigao je novi kralj nokauta: Muay Tai Tuivasa uspavao Derricka Lewisa pa pobjedu karijere zalio pivom iz cipele

Svoju najveću pobjedu karijere Tuivasa je proslavio, jasno, uz pivo iz cipele, popularni "shoey", valjda najslađi koji je ikad u životu odradio....

Čudesna izvedba Taija Tuivase na UFC-u 271 u Houstonu! Nokautom u drugoj rundi srušio je kralja nokauta Derricka Lewisa, ostvario najveću pobjedu svoje karijere te napravio ogroman skok na ljestvici izazivača teške kategorije.

Poslije tri poraza zaredom u UFC-u, pobijedio je peti put u nizu i sad malo ljudi stoji između njega i napada na titulu.

Prije ove borbe njih dvojica imali su zajedno 33 nokauta u karijeri pa je bilo jasno kako ova borba neće ići do kraja, iako smo strahovali kako ćemo ostati bez atraktivne završnice poslije prve runde. Naime, u prvom dijelu borbe, ova dva bombardera su – hrvali?!

Cannonierov lakat zaustavio Brunsonov niz

Lewis je imao Tuivasu na leđima i nekoliko puta uzdrmao šakama na podu, ali Australac se izvukao i do kraja runde nastavili su izmijenjivati udarce na nogama.

Nešto lošija prva runda nije uzdrmala novu teškašku zvijezdu jer je u drugoj Lewisu pokazao kako je novi nokauter stigao u UFC.

U nekoliko divljih izmjena uspio je nekoliko puta šakom u bradu olabaviti Amerikanca. Crna zvijer je izdržala još kratko na nogama, ali ubrzo je naletila na još jedan lakat, pala na tlo i sudac je prekinuo borbu.

Svoju najveću pobjedu karijere Tuivasa je proslavio, jasno, uz pivo iz cipele, popularni “shoey”, valjda najslađi koji je ikad u životu odradio.

POGLEDAJTE OVE UDARCE I KRAJ NOKAUTOM-VIDEO-OVDJE

 

Neprikosnoveni prvak srednje kategorije Israel Adesanya pobijedio je Roberta Whittakera u njihovom revanšu na UFC-u 271 jednoglasnom sudačkom odlukom te nastavio vladati ovom divizijom najbolje svjetske MMA organizacije.

Australac je ovaj put promijenio taktiku, izdržao tri runde više, ali nije mogao promijeniti ishod njihovog prvog okršaja ni u uzvratu. Bivši prvak Whittaker dokazao je ostatku srednje kategorije kako bi vjerojatno i dalje bio prvak da Adesanye nema, ali prvak mu je još jednom pokazao kako je trenutačno puno bolji od njega.

Robert Whittaker i Israel AdesanyaRobert Whittaker i Israel Adesanya (Foto: Afp)

Whittaker mu u pet rundi ove borbe nije mogao ama baš ništa! Za razliku od prvog okršaja bio je puno oprezniji, možda preoprezan i nešto je bolje izgledao u udaračkim razmjenama, ali i takav je završio na dupetu u prvoj rundi poslije jednog direkta prvaka, a u malobrojnim trenucima kad bi uspio staviti svoje šape na Adesanyu, nije mu mogao ništa u hrvačkim dionicama.

Adesanya nastavlja kročiti kroz ovu kategoriju UFC-a prema statusu koji je nekoć uživao legendarni Anderson Silva. Aktualnom prvaku ovo je 11 uzastopna pobjeda u ovoj kategoriji, a slavni Brazilac ih je imao čak 13 zaredom…

Sljedeći je izgleda Jared Cannonier, koji se pobjedom protiv Dereka Brunsona par sati ranije prometnuo u Adesanyinu buduću žrtvu.

D.J.