Srijeda, 24. travnja 2024.

Ne pitaj što Domovina može učiniti za tebe, nego što ti možeš učiniti za Domovinu

VIDEO! Stiv Culej u Bujici: “12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu bilo je prodano, kao i većna akcija ‘91. godine! Za masakr, kao ni za izdaju – nitko nije odgovarao!”

VIDEO! Stiv Culej u Bujici: “12 hrvatskih redarstvenika u Borovu Selu bilo je prodano, kao i većna akcija ‘91. godine! Za masakr, kao ni za izdaju – nitko nije odgovarao!”…

Nema nikakve razlike između onih što spuštaju rolete na prozorima svojih kuća kad se u Borovu Selu održava komemoracija za naše poginule i onih koji bojkotiraju saborsku izložbu o 12 palih specijalaca – izjavio je u Bujici na Z1 televiziji saborski zastupnik i ratni specijalac Stevo Culej-Stiv, uz napomenu: “Moguće je da se Borovo Selo ponovi, onaj tko je jednom to prošao, moguće je da će opet proći… Rijetki su oni koji nisu proživjeli barem dva rata, a neki i tri. Samo što ovoga puta hrvatski branitelji neće biti razoružani, kao što su bili u vrijeme Račanove ekipe ili sprječavani u naoružavanju od raznih izdajica i zagovaratelja embarga.

PRIPREMA SE NOVO BOROVO SELO!

Culej se u Bujici emitiranoj dan uoči komemoracije u Borovu Selu, složio s tezom dr. Josipa Jurčevića, koji je izjavio: – Priprema se novo Borovo Selo, koje će mladi naraštaji doživjeti prije ili kasnije, ako se ovako nastavi… Na sličan je način sve započelo i 1990. godine…

Profesora Jurčevića grozi činjenica da u Borovu Selu još uvijek stoji spomenik srpskom ratnom zločincu Vukašinu Šoškočaninu, odgovornom za pokolj 12 redarstvenika: – To je jedna od sramota koje se događaju u Hrvatskoj, u vrijednosnom smislu. Vrijednosti iz Domovinskog rata se izokreću, ratni zločinci se proglašavaju “uglednim građanima”, a heroji hrvatske obrane “ratnim zločincima”, primjer sa Šoškočaninom je jedan od najupečatljivijih.

“Mog brata Josipa i još 11 specijalaca u smrt je poslao Josip Boljkovac, koji se sve dogovarao sa svojim prijateljem, srpskim ministrom policije Bogdanovićem,” iznio je u šokantnoj emisiji, povodom 28. obljetnice masakra u Borovu Selu – Stiv Culej.

“Naši” su ih namjerno pustili u zasjedu, optužuje Culej bivšeg ministra i podsjeća: – Boljkovac je bio na vezi s generalom Blagojem Adžićem, a nakon pokolja u Borovu Selu htjeli su nas razoružati i na područje Vukovara dovesti 10.000 milicajaca iz Srbije!

BOLJKOVAC MI JE BRATA POSLAO U SMRT!

Boljkovac mi je na jednom domjenku lagao da je za vrijeme akcije u Borovu Selu bio u Sloveniji, a zapravo je bio u Novom Vinodolskom, gdje se našao s tada neprijateljskim vojnikom Antunom Tusom – izjavio je Culej i podsjetio: – Uoči stupanja na dužnost prvog hrvatskog ministra unutarnjih poslova, Josip Boljkovac je otišao na konzultacije u Beograd sa svojim prijateljima, generalima JNA, zbog njega je čak prekinuta i sjednica Generalštaba! S njima je u razgovorou proveo više od sat i po’…

Imali smo dvostruke igrače koji su čekali tko će biti bliže pobjedi da oni sebi osiguraju mirnu i sigurnu budućnost. No, nas hrvatske branitelje nisu očekivali… Iznenadili smo ih, na neko su se vrijeme pritajili i sada dižu glave i sve su glasniji – upozorava Culej i podsjeća: – Godina 1991. je bila godina najvećeg stradanja hrvatskih branitelja, a svaka akcija u koju smo išli bila je unaprijed prodana, izdana ili dojavljena neprijatelju, zbog mnogih juda koji su ostali u sustavu. Prikrili su se za vrijeme oslobodilačkih akcija ‘Bljesak’ i ‘Oluja’, a sada ponovo jašu.

No, Culej ipak napominje: – Zaboravljaju da nas nikada neće pobjediti! Nit su posustali zlikovci, ali se nisu predali ni hrvatski branitelji! Borba ide dalje, hladniji smo, razumniji i bistre glave, uz poruku – prijatelja držite blizu, a neprijatelja još bliže! Zato i jesam u Saboru.

ZAROBILI SMO HADŽIĆA, ARKANA I ŠEŠELJA, A BOLJKOVAC I MANOLIĆ SVE SU IH PUSTILI!

“Naši specijalci su u zasjedu u Borovu Selu upali slično kao i na Plitvicama, u autobusima… Boljkovac je čak pokušao optužiti naše da su u ‘prijateljskoj vatri’ ispalili metak u leđa Josipu Joviću! Rekao je da je Jović ubijen singapurskom puškom, namjerno je skretao pozornost na naše policajce da bi branio pobunjenike! Na Plitvicama je zarobljen i Goran Hadžić, kod njega je pronađen pištolj zbog čega je dobio par ćuški… Boljkovac ga je odmah uzeo u zaštitu i rekao da je to revolver koji mu je poklonio Slavka Degoricije! Na Plitvicama smo uhvatili Gorana Hadžića, u Dvoru na Uni Arkana, a nakon mitinga u Jagodnjaku Šešelja i Paroškog, no po nalogu Boljkovca, Manolića i Degoricije – svi su pušteni,” rekao je Culej.

U Borovu Selu nije ubijen samo moj brat, nije ubijeno samo 12 specijalaca, tamo su ubili 83 nesrba. Najveće egzekucije izvršene su u Osnovnoj školi ’Božidara Maslarića’. Gospođa Špoljarić ubijena je na kućnom pragu s unukom od pet godina – podsjetio je Culej, uz napomenu: – Radenka Alavanju, komandanta Štaba Teritorijalne obrane Borova Sela hrvatski Vrhovni sud za sve zločine koji su počinjeni za njegova ‘komandovanja’ – oslobodio je!

Stiv Culej prisiljen je provoditi vlastitu istragu i prikupio je sve dossiere, o svim ubijenima u jednom od najvećih četničkih uporišta: – Institucije rade ono što im se naredi, a ja ono što me volja i ono za što imam poriv, a to je pravda za sve ubijene.

PUPOVAC IMA POTPORU SRBA U MJESTIMA GDJE SU POČINJENI NAJVEĆI ZLOČINI, ZATO JER IH ŠTITI!

Za opstrukciju pravde u slučaju Borova Sela, ali i mnogim drugim slučajevima, Culej otvoreno proziva SDSS i Milorada Pupovca: – Pupovac u Hrvatskom saboru djeluje vrijeđajući Hrvatski narod i Hrvatsku državu. Rijetko se javlja za riječ da kaže nešto pohvalno o Hrvatskoj, a po sve naputke ide u svoj glavni grad – Beograd. Zanimljivo je kako on nema podršku Srba u mjestima u kojima se nisu činili zločini, već samo tamo gdje su zločini počinjeni. Tamo podržavaju Milorada zato što ih štiti!

“Moje dijete, koje nosi ime mog pokojnog brata je u Njemačkoj i sutra će doći na komemoraciju, bit će u Borovu Selu zajedno sa svoja dva brata i drugom djecom hrvatskih branitelja,” tužno govori Stiv i daje odgovor na pitanje kako je biti hrvatski ratni veteran u Hrvatskoj, nasuprot onima koji se pitaju kako je biti Srbin u Hrvatskoj: – Kako je meni kao specijalcu koji se morao ponašati po Ženevskoj konvenciji i zapovjedima mog zapovjedika, generala Markača, a brat mi je ubijen i masakriran, zarobljen živ?! Kako je meni kao saborskom zastupniku gledati da se u mojoj Hrvatskoj, za koju je poginuo moj brat, njegov ubojica proglašava “narodnim herojem na srpskoj zemlji”?! Kako je meni gledati toga Milorada i mnoge druge Milorade koji kažu da je teško biti Srbin u Hrvatskoj, kada moj sin mora otići u Njemačku iz svoje Hrvatske, jer ovdje nema posla za njega?!

BRAT MI JE POKOPAN S BARJAKOM, S PRVIM BIJELIM POLJEM!

Moja majka Barica, koja je sina izgubila u Borovu Selu i čija je kuća uništena granatama, već 20 godina čeka ostvarenje prava na obnovu, nisu joj odobrili niti građevni materijal! Njezino pravo birokratskim rješenjem osporava Milutin Eklemović. Pitajte Milutina kako je biti Srbin u Hrvatskoj – rezolutan je Culej.

Na kraju Bujice pušten je prilog u kojem se vidi hrvatski barjak iz 90-ih s prvim bijelim poljem, pod kojim su postrojeni prvi hrvatski redarstvenici. Vidi se i dr. Franjo Tuđman s lentom i grbom s prvim početnim bijelim poljem. Culej je nakon priloga izjavio: – S takvim barjakom moj je brat sahranjen!

S obzirom da su prilog o barjaku iz 90-ih pratili Thompsonovi stihovi ‘onu istu našu košulju pripremi’, Culej se nadovezao: – Ja svoje zelene košulje čuvam za sebe i svoju djecu! Mnogo sam puta morao pregristi jezik i sakriti suze da ih ne vide… I ljutu travu stavljati na ljutu ranu.

CIJELU EMISIJU POGLEDAJTE OVDJE:

Mateja Jozelić

Najnovije

Na listi Mosta nema Raspudića!

Foto:Facebook   Piše: Vlado Kolak Na tiskovnoj konferenciji prilikom predaje lista za EU parlament predsjednik Mosta Božo Petrov rekao je da će on biti nositelj liste, a...

COMECE: Objavljena zajednička deklaracija u kojoj se poziva na proširenje Europske unije

Foto:Pixabay   Vijeće biskupskih konferencija Europske unije (COMECE) održalo je od 17. do 19. travnja svoje redovito proljetno zasjedanje u Poljskoj, nakon čega su objavili zajedničku...

Raskol u Mostu: Bračni par Raspudić odlučio napustiti stranku!?

Foto:Raport.ba   Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je navodnim raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nine...

Vučemilović Daliji Orešković: Ne glumite moralnu vertikalu. Izgubili ste izbore!

Foto:Screenshot/HRT   “Ne treba  ništa prejudicirati. Meni se čini da je sam čin upuštanja u pregovore s HDZ-om predstavlja izdaju ne samo određenog biračkog tijela. Ovog...

Dejan Jović sasvim otvoreno: Jugoslavija je za mene bila domovina

Foto:Kliker.info   Nakon što je krajem prošle godine u Zagrebu održana promocija knjige “Uvod u Jugoslaviju” Dejana Jovića, profesora politologije u Zagrebu, promovirana je i u...