VIDEO Stravičan pokolj u školi u Teksasu, ubijeno 14 djece i učitelj, puno ranjenih. Napadač upucan… Bijela kuća je spustila zastavu na pola koplja…

Ovo je 30. pucnjava u američkim školama ove godine...

U osnovnoj školi u Teksasu došlo je do pucnjave u kojoj je ubijeno 14 djece. Do pucnjave je došlo 11:17 po teksaškom vremenu (19:18 po hrvatskom) u osnovnoj školi Robb u Uvaldeu, gradiću na jugozapadu Teksasa…

U napadu je ubijen i jedan učitelj, a policija je objavila da je i 18-godišnji napadač Salvador Ramos mrtav. Više od 10 djece je ozlijeđeno, a jedna žena i djevojčica su u kritičnom stanju.

Ovo je najsmrtonosniji napad u školama od pucnjave u školi Sandy Hook

Ovo je najsmrtonosniji napad u američkim osnovnim školama otkako je dvadesetero djece i šestero učitelja ubijeno u pucnjavi u školi Sandy Hook u Connecticutu prije deset godina.

screenshot-abc

Prva fotografija 18-godišnjeg #američkog tinejdžera koji je u utorak ubio svoju baku, a zatim počinio drugo ubojstvo djece u osnovnoj školi u #Texasu

Osumnjičeni teksaški strijelac navodno je upucao baku prije nego što je krenuo u osnovnu školu..

Guverner Teksasa Gregg Abbott je rekao da je osumnjičeni za pucnjavu u osnovnoj školi navodno upucao svoju baku neposredno prije nego što je krenuo u osnovnu školu Robb u Uvaldeu gdje je smrtno stradalo 14 djece i jedan učitelj. Dvojica policajaca pogođena su mecima koji nisu rezultirali ozbiljnim ozljedama…

Na mjestu pucnjave i dalje se nalazi velik broj policije, a na terenu je i GBI. U tijeku je velika istraga, a više informacija o žrtvama, napadaču, broju ozlijeđenih i njihovom stanju očekuje se za nekoliko sati.

Potpredsjednica Kamala Harris komentirala je pucnjavu u osnovnoj školi.

“Predsjednik i ja pomno pratimo situaciju. Iako ne znamo sve detalje, znamo da postoje roditelji koji su izgubili djecu, obitelji koje su izgubile djecu i mnogi drugi koji su ozlijeđeni”, rekla je Harris.

“Dosta je bilo. Kao nacija, moramo imati hrabrosti poduzeti akciju i razumjeti vezu između onoga što čini razumnu javnu politiku kako bismo osigurali da se ništa poput ovoga više nikada ne dogodi”, nastavila je Harris. “Ljudi Uvaldea, molim vas, znajte da je ovo soba puna vođa koji tuguju s vama i mi molimo za vas i stojimo uz vas.”

Oglasila se i Hillary Clinton

O pucnjavi se oglasila i Hillary Clinton. Postali smo nacija tjeskobnih vriskova, napisala je.

Jill Biden kaže da je “zapanjena” pucnjavom

Osoba bliska prvoj dami Jill Biden kaže za CNN da je “zaprepaštena pucnjavom” i “pokušava shvatiti što se dogodilo”

Jill Biden je provela ukupno više od tri desetljeća radeći u školama. Predavala je u državnim srednjim školama 13 godina. Također je predavala u psihijatrijskoj bolnici za adolescente.

Bijela kuća je spustila zastavu na pola koplja…

Ovo je 30. pucnjava u američkim školama ove godine

Od početka godine bilo je 30 pucnjava u američkim školama, javlja CNN.

Istraga je u tijeku…

G.S.